DEAŞ’ın yeni lideri kim oldu?

DEAŞ’ın kurucusu Ebubekir el Bağdadi'nin öldürülmesinin ardından ortaya yeni bir iddia atıldı. İddiaya göre terör örgütünün yeni lideri, Hacı Abdullah el-Afari lakaplı terörist Abdullah Kardaş olacak.

DEAŞ’ın yeni lideri kim oldu?
Son Güncelleme: 28 Ekim 2019 Pazartesi 13:39
28 Ekim 2019 Pazartesi 09:27

DAEŞ’in kurucusu Ebubekir el Bağdadi'nin öldürülmesinin ardından ortaya yeni bir iddia atıldı. İddiaya göre terör örgütünün yeni lideri, Hacı Abdullah el-Afari lakaplı terörist Abdullah Kardaş olacak.

Operasyona 8 helikopter katıldı. ABD Başkanı Trump dün Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada, Bağdadi’nin bir tünelde kıstırıldığını, üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirerek iki eşi ve üç çocuğuyla öldüğünü söyledi.

Yeni lider Abdullah Kardaş iddiası

Newsweek'in haberine göre DEAŞ, Bağdadi'nin haleflerinden birisini lideri olarak seçti.

Haberde, örgütün yeni lideri olarak, yakın bir zamanda Bağdadi tarafından örgütün din işlerini yönetmesi için görevlendirilen Hacı Abdullah el-Afari lakaplı Abdullah Kardaş'ın belirlendiği bilgisi verildi.

Erdoğan Bağdadi’nin öldürülmesi hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:

DEAŞ terör örgütü elebaşının etkisiz hale getirilmesi, teröre karşı müttefiklerimizle ortak yürüttüğümüz mücadelenin önemli bir dönüm noktası olmuştur. Türkiye, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da terörle mücadeleye katkı sunmaya devam edecektir. DEAŞ, PKK/YPG ve diğer tüm terör örgütleriyle mücadelede en çok bedel ödeyen ülke olarak, bu gelişmeyi memnuniyetle karşılıyoruz.

Teröre karşı müttefiklik ruhuna uygun, kararlı bir mücadele verildiği takdirde tüm insanlığın huzura kavuşacağına gönülden inanıyorum."

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar