Davutoğlu yeni partisini ilan etti!

Günlerdin merakla beklenen Ahmet Davutoğlu’nun yeni partisi kuruldu. Davutoğlu'nun yeni partisinin adı Gelecek Partisi olurken partinin logosu ise çınar yaprağı oldu.

Davutoğlu yeni partisini ilan etti!
Son Güncelleme: 13 Aralık 2019 Cuma 11:08
13 Aralık 2019 Cuma 10:59

Ankara'daki Bilkent Oteli’nde düzenlenen törende Ahmet Davutoğlu canlı yayında partisiyle ilgili tüm detayları anlattı. Partinin adı Gelecek Partisi, amblemi ise çınar yaprağı oldu.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

“Yaratılmaya çalışılan bütün korku iklimine rağmen milletimizin karşındayız. Üç nesil olarak çok sancılar çekti.

“Bağırmaya değil çözüm üretmeye geliyoruz”

Nefrete değil sevgiye ortak bir gelecek inşa etmeye geldi. Yeni şeyleri ancak yarına umutları olanlar söyleyebilirler. Bağırmaya değil çözüm üretmeye geliyoruz.

Siyasetimizin temel felsefesi geleneklere bağlı özgürlükçülüktür. Demokrasimizin birikimini gelecek nesillere aktaracağız. Siyasetimizin temeli insan onurunu korumak ve yüceltmektir.

“Siyasetimizin temeli insan onurunu korumak ve yüceltmektir”

Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına yürürken, geleneksel değerlerin yeniden keşfedildiği kritik bir tarihi eşikte kapsayıcı bir yenilenme ihtiyacına cevap vermek için yola çıkıyoruz. Geleneğe saygılı, vatandaşlık hukuku ve milli egemenlik konusunda modern ve çağdaş küresel bir siyaset anlayışını benimsiyoruz. Geleneğe saygılı özgürlükçülüktür ana felsefemiz. Siyasetimizin temeli insan onurunu korumak ve yüceltmektir.

Gazetecilerin keyfi yargılamalara maruz kalmadığı bir düzeni inşa edeceğiz

Temel ilkemiz, geleneğe bağlı özgürlükçülüktür. Basında tekelleşmeye yönelmek Türkiye'nin zihni kapasitesini daraltmaktadır. Gazetecilerin keyfi yargılamalara maruz kalmadığı bir düzeni inşa edeceğiz. Etnik, dini ve mezhebi kimlik ayrımlarına dayalı yaklaşımlarına karşı toplumun her kesimini kapsayan siyasi anlayışın sözcüsüyüz.

“Bütün kimliklerin kültürel miraslarını koruyacağız”

Bütün kimliklerin kültürel miraslarını koruma ve geliştirmek haklarını temel insan hakları olarak görüyor ve desteklenmesini savunuyoruz. Ana dilin öğretilmesi toplumsal barış ve dayanışmamızı tahkim edecektir.

“Temel ilkemiz özgürlükçü laiklik, çoğulcu din anlayışıdır”

Siyaset alanında herkes kendi imtihanını vermeli ama dini değerleri kimse imtihan sathına sokmamalıdır. Devlet, bütün dini, mezhebi anlayışlara aynı mesafede olmalıdır. Temel ilkemiz, özgürlükçü laiklik, çoğulcu din anlayışıdır.

Siyasetin dini semboller üzerinden güç devşirmesinin önüne geçeceğiz

Siyasetin dini semboller üzerinden güç devşirmesinin önüne geçecek bir kurallar manzumesi oluşturulacaktır. Dini hiçbir yapının devlet içinde ayrıcalıklı konum edinmesine asla müsaade edilmeyecektir. Paralel yapılanmalara yönelinmesi engellenecektir. Özgürlüğü garanti edilmemiş insanın kendi onurunu yaşaması mümkün değildi.

“Tahkir dili aramızda barınamaz”

Tahkir dili aramızda barınamaz. Nezaketi asla terk etmeyeceğiz. Yolsuzlukların kökünden engellenmesi için yapılan her türlü işle kamuya açık olmalıdır.”

Parti başvurusu dün yapıldı

Davutoğlu'nun yeni partisi için kuruluş başvurusunu dün İçişleri Bakanlığı’na yapıldı. Başvuruyu bakanlığa iletmek için gelen heyette eski AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ayhan Sefer Üstün ile Selçuk Özdağ, 24’üncü Dönem Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, eski vali İzzettin Küçük, AK Parti eski Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı ve eski Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ yer aldı.

154 kişilik kurucular kurulu listesi

Davutoğlu'nun kurduğu yeni partinin 154 kişilik Kurucular Kurulu listesi belli oldu. Listenin ilk sırasında Ahmet Davutoğlu yer aldı. Listede gazeteciler Etyen Mahçupyan ve Hakan Albayrak ile AK Partili eski isimler Cuma İçten, Feramuz Üstün, Selçuk Özdağ ve bir dönem YÖK Başkanlığı yapan Yusuf Ziya Özcan'ın yer alması dikkat çekti. Listede AK Parti eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve 15 Temmuz darbe girişiminde eşini ve oğlunu kaybeden Nihal Olçok da listede yer aldı. Emine Erdoğan'ın eski Özel Kalem Müdürü Sema Silkin Ün de yer aldı

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar