Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, İnce'ye: Millet sana Metin Paşa'nın apoletlerini sökecek fırsatı vermez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'dan düzenlediği mitingde, CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin 'Metin Temel'in apoletlerini söküp emekliye ayıracağım sözlerine' "Millet sana Metin Paşa'nın apoletlerini sökecek fırsatı vermez ama sizi sandığa gömer" şeklinde yanıt verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, İnce'ye: Millet sana Metin Paşa'nın apoletlerini sökecek fırsatı vermez
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
2 Haziran 2018 Cumartesi 16:04

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'dan düzenlediği mitingde, CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin 'Metin Temel'in apoletlerini söküp emekliye ayıracağım sözlerine' "Millet sana Metin Paşa'nın apoletlerini sökecek fırsatı vermez ama sizi sandığa gömer" şeklinde yanıt verdi.

"Bunlar dağıttı, bunlar kayış attı"

Muharrem İnce’nin sözlerine Konya’dan yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hızlarını alamayıp milli iradenin tecelligahı olan Meclisi, burada görev yapan milletvekillerimizi hırsız olarak itham edecek kadar ileri gidiyorlar. Bunlar dağıttı. Bunlar kayış attı. Milletvekillerine nasıl bu ifadeyi kullanırsın. Sen de hırsızsın o zaman.” dedi.

"TSK ve onun komutanının apoletlerini dil uzatmak sizin haddiniz değil"

Muharrem İnce’nin Metin Temel ile ilgili sözlerine bir yanıtta Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’den geldi. Canikli, “Korgeneral İsmail Metin Temel, Türkiye'nin toprak bütünlüğünü tehdit eden ve masum insanlarımızı katleden teröristleri Afrin'de etkisiz hale getiren kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizi savaş alanında yöneten kahraman bir komutandır. Korgeneral İsmail Metin Temel'in apoletleri, bölgedeki teröristleri etkisiz hale getirmesinin nişanesidir ve bu apoletler milletimiz tarafından takılmıştır. Sizin bu apoletleri sökmeye gücünüz yetmez. Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve onun komutanının apoletlerine dil uzatmak sizin haddiniz değildir.” açıklamasında bulundu.

Muharrem İnce ne demişt?

CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, “Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir general bir siyasi parti başkanının konuşmasında; o konuşmada vatan demiyor, bayrak demiyor, millet demiyor. O konuşmada beni eleştiriyor. Beni eleştirdiği yerde general Erdoğan’ı alkışlıyor. 30 Ağustos’ta ilk emekli edeceğim general o general. Onun apoletlerini sökeceğim. Türk ordusunun generali misin, AK Parti’nin il başkanı mısın? Herkes haddini bilecek. Herkes kurallara uyacak. Herkes anayasaya yasaya uyacak. Bir general öyle bir şey yapamaz. Yaptırmayacağım. Göreceksiniz, 30 Ağustos’ta onu emekli edeceğiz. Apoletlerini sökeceğim onun" açıklamasında bulunmuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar