Erdoğan yeni parti iddiaları hakkında ilk kez konuştu

Yerel seçimler kapsamında Yozgat'ta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni parti iddiaları hakkında, "Anlaşılan o ki, AK Parti çatısını beğenmeyip kendilerine başka mecra arayanlar var." ifadelerini kullandı.

Erdoğan yeni parti iddiaları hakkında ilk kez konuştu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
25 Şubat 2019 Pazartesi 14:04

 Cumhurbaşkanı Erdoğan Yozgat’ta gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.  Erdoğan, “Yozgat, Kırıkkale'den Ankara'ya, Kayseri'den İstanbul'a kadar tüm Türkiye'de yaşayan bir şehirdir. Gidin Avusturya'yı Yozgat'ı Türkiye'nin en büyük şehri sanırlar. Pek çok Avrupa ülkesinde yüz bin Yozgatlılar hayatlarını sürdürüyor.” dedi.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“Ülkemizin içinden geçtiği böyle bir dönemde her şehrimizden destek bekliyoruz. Son 17 yılda Yozgat’a 12 katrilyon yatırım yaptık. Bozok Üniversitesi’ni Yozgat’a biz kazandırdık.  13’ü, hastane 32 adet sağlık tesisini Yozgat’a kazandırdık. TOKİ vasıtasıyla Yozgat’ta 6 bin 582 konut projesini hayata geçirdik.

Yozgatlı kardeşlerimizin merkez ve tüm ilçeleriyle birlik, beraberlik içinde memleketlerine sahip çıkmaları gerekiyor. Yurt dışında bu kadar kardeşimiz var, Yozgatlı kardeşlerimiz Yozgat'a sahip çıkmalı. Yanı başındaki iller nispeten daha ileriye giderken Yozgat yerinde saymamalı. Hatta mevzi kaybediyorsa düşünmeliyiz. Bakın Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay ben hemşeriniz. Aynı şekilde Cemil Çiçek bey, gerek Meclis Başkanlığı gerek bakanlıklarla hemşeriniz. Bekir Bozdağ bey, uzun yıllar bakanlık yaptı hemşeriniz... Siyasetin, bürokrasinin, iş dünyasının her kademesinde Yozgatlı kardeşlerim var. Benim yine danışmanım konumunda olan Yozgatlı hemşeriniz var. Böyle bir kadro Yozgat'ı şaha kaldırır ve kaldırıyor. Bizim için aslolan Yozgat'a hizmettir. Yozgat'ı üzeni biz de üzeriz.

Başka mecra arayanlar var"

Anlaşılan o ki, AK Parti çatısını beğenmeyip kendilerine başka mecra arayanlar var. Bunlara hizmetin, yatırımın asıl kaynağının AK Parti olduğunu, bu kardeşiniz olduğunu gösterelim mi? İnşallah 31 Mart'tan sonra Yozgat için yepyeni bir dönemi başlatmaya hazır mıyız?

Buradan bu dönemin ilk müjdesini veriyorum. Yeni kurulacak askeri eğitim birliklerinden ilkinin Yozgat olacak. Ve adımını hemen atıyoruz.

Türkiye’de Kürdistan diye bir bölge ne zaman çıktı? Size bu ülkeyi böldürtmeyiz. Ülkemizi bölmeye çalışanlara yüz vermeyiz. Açtıkları çukurlara gömdük onları. Devletin belediyelere verdiği imkanları Kandil’e gönderecek olursanız hiç beklemeden kayyum atarız. Bu ittifakın taahhüdü sınırlarımızı terör örgütüne , ekonomiyi IMF’ye teslim etmektir. Biz inşa etmenin sözünü veriyoruz. Onlar yıkmanın, asmanın, kesmenin hesabını yapıyorlar. 31 Mart çok önemli, bu seçimleri geride bıraktığımız zaman önümüzde 4.5 yıllık kesintisiz bir icraat dönemi var”

"Bugün bize ihanet edenler yarında gittikleri yere ihanet edecekler"

Öte yandan Yozgat mitinginin ardından Tokat'a geçen ve orada da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni parti iddiaları hakkında "Bugün bize ihanet edenler yarında gittikleri yere ihanet edecekler." dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar