Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa bazı ülkeler dışında bir akıl tutulması yaşıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Haziran seçimleri öncesinde Habertürk TV, Show TV ve Bloomberg HT ortak canlı yayınında Habertürk TV Genel Müdürü Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa bazı ülkeler dışında bir akıl tutulması yaşıyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
28 Mayıs 2018 Pazartesi 23:23

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben ekonomi tahsili gördüm o günden bugüne hocalarımız bize özellikle 'ekonomi cesaret ister' derlerdi. Daha sonra ben siyasi hayatımda ona şunu ilave ederdim; hayatta siyasette cesaret işidir. Bunu göze alamayan buna hiç girmesin. Belli bir bedeli ödemeyi göze alacaksın'' açıklamasında bulundu.

"Güçlü hükümet diyorsak güçlü Meclis ile oluşturacaksınız"

Kabineden 5 bakanın milletvekili adayı olrrak gösterilmemesine ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu biraz da arkadaşlarımızın kendi tercihleri. Onlar farklı düşünceler içinde de olmuş olabilirler. Siz aday olmayın diye böyle bir şey söz konusu değil. Parlamentodan kabineye alınacak olan arkadaşlar sebebiyle o sayı azalıyor. Parlamentodan istifa ederek kabineye bakan alırsanız onu parlamentoda kaybediyorsunuz. Ağırlıklı olarak kabineyi dışarıdan oluşturacaksınız. Parlamentodaki sayı çok önemli. Güçlü hükümet diyorsak güçlü meclis ile oluşturacaksınız. Buradaki sayı bu bakımdan çok önemli.'' vurgusunu yaptı.

"Bakan sayısı 20'nin altında olacak"

Kabinedeki bakan sayılarının azaltılacağını ifade eden Erdoğan, "Bu noktada kesinlikle bir defa 20'nin altında olacağı malum. Bunlar hem devletin işlerini ciddi manada ağırlaştırıyor. Bunların yanında bakan yardımcıları ve ofisler olacak. Cumhurbaşkanı istediği anda bunalara delege edeceği iş ile onları çok daha aktif hale  getirecek.'' şeklinde konuştu.

"Muharrem İnce iddiasını ispat etmezse namerttir"

Muharrem İnce'nin parti kurarken Pensilvanya'dan icazet aldı iddiasına yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çok açık net konuşuyorum. Açık net Sayın İnce’den cevap bekliyorum. Onun genel başkanının dürüstlüğü ortada. Dürüstlükle yakından uzaktan ilgisi yok. Muharrem İnce’nin Genel Başkanı’na yönelik saygıyı aşan ifadeleri var. Ben Pensilvanya’dan parti kurmak için izin almaya yönelecek kadar düşük bir siyasetçi değilim. Ben Gülen’i belediye başkanlığı döneminde tanıdım. Yüz yüze kendisiyle hayatımda bir ya da iki kez görüştüm. Neden Pensilvanya’dan izin alacağım? Bunu ispat etmezse İnce namerttir. Ben oraya gittim madem kiminle gittim? Hayal meyal şeyler istemem. Çıkıp bunu açıklayacak. Yoksa çekilip gitsin. Böyle bir şey söz konusu değildir. Ben bir şeyi bir kez söylerim. Bizim yanımızda biraz onun eğitim alması lazım. " dedi.

"Büyük ustalık dönemine geçeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnce diyorki bunları niye yapalım, ihtiyaç yok diyor, bütçeden para yok diyor. İnce kaynakların çeşitlendirilmesi diye bir şey var ekonomide. Bunuda en iyi yapan biziz. O da bizim dönemimiz de oldu. Eğer bunlar milli bütçeyle olacak olsaydı bizden öncekiler yapardı ama yapamadılar. Biz kaynakların çeşitlendirilmesiyle bu adımları attık. Şuanda ustalık dönemini yaşıyoruz, bundan sonrada büyük ustalık dönemine geçeceğiz" açıklamasında bulundu.

"Avrupa bazı ülkeler dışında bir akıl tutulması yaşıyor"

Almanya'da HDP'ye seçim çalışma izni verilip AK Parti'ye verilmemesi konusundan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı: Şuan itibarıyla gerçekten Avrupa bazı ülkeler dışında bir akıl tutulması yaşıyor. Hele hele Almanya. Başka şeyler konuşuyorlar bakıyorsunuz yine terör örgütlerine başta PKK, FETÖ'ye kapılarını açıyorlar. Bunun gerekçesi şu böyle yaparsak Türkiye'yi köşeye sıkıştırırız diyorlar. Sıkıştıramayacaksınız. Biz nerelerle kontak içinde olduğunuzu biliyoruz. Söylediğimizde rahatsız oluyorsunuz. Seçim yaklaşıyor bahane uyduruyorlar. PKK şimdi sizden 3 ay önce izin mi almalı? Oradaki STK'larımıza dahi izin vermiyorlar, salon vermiyorlar. Ben bunun kalıcı olacağına ihtimal vermiyorum. Ancak bu saygı sevgi olursa bizde saygı sevgiyi gösteririz. Olmazsa bizde gereği neyse onu yaparız. Şuanda Dışişleri Bakanımız Solingen  faciasının yıldönümü nedeniyle Almanya'ya gidecek. Merkel ile görüşecek. Biz sizinle NATO'da beraberiz. Küresel gücüz. Bunu bilmeleri lazım. Benim 5 milyona yakın insanım var sizde. Bu teröristlere bu zemini açık tutulmamaları gerekir. Karşılıklı menfaat esasına göre temenni ederim ki bu süreci hallederiz. Zaten Bosna Hersek'te bütün Avrupa'ya mesajı verdik. 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar