Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir merminin fiyatı nedir düşünün

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap etti. Erdoğan, "Ne diyorlar, domates, ne diyorlar, patlıcan, ne diyorlar, sivri biber. Ya düşünün, bir merminin fiyatı nedir düşünün. " dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir merminin fiyatı nedir düşünün
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
8 Şubat 2019 Cuma 15:14

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap etti.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

-  Biz KİT'lere kadroları verdik bizden bir şey beklemeyin ve bu toplantıyı da provoke etmeyin! Ben alışılmış bir siyasetçi değilim.

- Nice saldırılarda bulundular. Şimdi de kalkmışlar yok patatesti, yok soğandı... Biz bunu düzeltiriz. Tanzim satışları belediyelerin eliyle kurarız ve en ucuz fiyata bu ürünleri getiririz. İstanbul'da görece geldiğimde fırıncılar bunu yapmıştı. Şehrin belli bölgelerine 3 tane ekmek fabrikası kurduk ve fiyatları da bir anda düşürdük.

Muhsin Yazıcıoğlu vurgusu

- Birileri çıkıyor Muhsin (Yazıcıoğlu) kardeşimi istismar etmek suretiyle Sivas'ta belediyeyi alma gayretine giriyor. Şu ana kadar Sivas'a verilmemiş hizmetleri veren bir AK Parti iktidarı var.

"Bu mücadele bütün ciddiyetiyle devam ediyor"

- Yola çıkarken biz ne dedik? Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece… Gideceğiz gündüz gece, hiç endişeniz olmasın. Bizler bakınız Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te, Kandil’de terörle mücadeleyi verirken, onları temizlerken sizin söylediklerinize bak. Şu anda hala bu mücadele bütün ciddiyetiyle devam ediyor. Biz bunu yaparken, birileri bizi farklı yerlerden vurmaya çalışıyor.

"Bir merminin fiyatı nedir düşünün"

- Ne diyorlar, domates, ne diyorlar, patlıcan, ne diyorlar, sivri biber. Ya düşünün, bir merminin fiyatı nedir düşünün. Benim Mehmedimin giyinip kuşanması ve teröristlere karşı verdiği mücadelenin bedeli nedir bunu bir düşünün. Bunları bu iktidar yapıyorsa, bunları bu iktidar başarıyorsa siz daha hala kalkıyor patates, soğan, domates, sivri biber, bunlarla konuşuyorlar. Yani bizi George, Hans bir yerlerden vurmak istiyor. Bunlar da George’a, Hans’a el ayak oluyorlar.

- Biz bu mücadeleyi bugüne kadar kazandık ve kazanmaya da devam edeceğiz. Eğer birileri marketlerde, şuralarda, buralarda yapıyorlarsa, geçenlerde kabine toplantısında da açıkladım. Gerekirse tanzim satışları gerekirse belediyelerimizin eliyle koyarız, en ucuz fiyatlarla buralara ürünleri getiririz.

- Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini tartışmaya açarak yeniden eski Türkiye hayalleri kuranların hevesleri kursaklarında kalacaktır.

- Bu sene 4 Eylül’de inşallah Sivas Kongresi’nin 100. yıl dönümünü kutlayacağız. 100 yıl önce Türk milleti bu şehirde, ‘milli sınırlar içinde vatan bölünmez bir bütündür, parçalanamaz’ diyerek yedi düvele meydan okumuştur. Milletimiz manda ve himaye kabul edilemez iradesiyle istiklaline ve istikbaline sahip çıkma kararlılığını buradan, Sivas’tan dünyaya haykırmıştır. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere Sivas Kongre’mizde istiklalimize ve istikbalimize sahip çıkan tüm devlet ve millet adamlarımızı saygıyla, rahmetle yad ediyorum.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar