Erdoğan'dan Venezuela'daki gelişmeler için açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Malta Cumhurbaşkanı Preca, ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan'dan Venezuela'daki gelişmeler için açıklama
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
24 Ocak 2019 Perşembe 18:46

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Malta Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca, ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye göç sorunu noktasında vermiş olduğu sözü yerine getirmediğini belirterek, "Daha önce bizlere 3 artı 3, 6 milyar avro olarak verilmiş olan sözün ne yazık ki şu anda adeta bir çeyreği verilmiş durumda." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela'daki gelişmelerle ilgili sorulan bir soruya da şöyle yanıt verdi:

"15 Temmuz darbe girişiminde Maduro bizi aramış ve arkasından buraya gelmiştir. Biz onunla daha önce tanışmıyorduk. Bu vesileyle tanışmış olduk. Güzel bir başlangıç oldu. Bazı sektörlerde de müşterek adım attık. Ben demokrasiyi bugüne kadar şöyle tanıdım. 40 yıllık siyasi geçmişimde sandıktan çıkana saygı duyacaksınız. Eğer saygı duymuyorsanız bunun adı demokrasi değildir. Totaliter bir zihniyet ve anlayıştır."

"Trump'un açıklaması beni şok etmiştir"

"Maduro sandıktan çıkmıştır. Onu hazmedemeyen başta LİMA ülkeleri olmak üzere. Doğrusu sayın Trump'un bu tür açıklaması demokrasiye inanmış bir insan açısından beni de şok etmiştir. Ben de Rusya'dan dönerken Maduro'yu aradım. Kendisine bu noktada çok açık ve net, demokrasi noktasında anti demokratik girişimlere asla prim verme, dik dur dedim. Demokratsak biz de demokratların yanında yer almamız gerekir. Demokrasinin mücadelesini verenler dünyada sandıkta çıkanların, demokrasi mücadelesi verenlerin yanında yer alması gerekir diye düşünüyorum. Milli iradeye aykırı yollarla bazı yöntemlerin denenmesini doğru bulmuyorum. Şu anda yapılan budur, bunu doğru bulmamız mümkün değil. Ben Maduro'nun kendisiyle yürüyenlerle bu sıkıntıyı aşacağına inanıyorum. Bize 15 Temmuz darbe girişimi yapıldığı zaman Avrupa bizi aramadı. Müzakere masasında olan Türkiye'yi Avrupa aramamıştır. Aradan günler, haftalar geçmiştir. Sadece İngiltere bizi aradı. Bunun dışında arayan olmadı. Bunu da biz biliyoruz, bunlar da kayıtlara giriyor. Kim demokrat, kim demokrat değil,bunları biliyoruz. Fakat Maduro inandığı yolda dik durur devam ederse ben Venezuela halkının desteklediği sandıktan çıkardığı liderin arkasında duracağına inanıyorum."

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar