Erdoğan: Kudüs Müslümanların göz bebeğidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ürdün Kralı Abdullah ortak basın toplantısı düzenledi Erdoğan, "Kudüs Müslümanların göz bebeğidir" dedi.

Erdoğan: Kudüs Müslümanların göz bebeğidir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
6 Aralık 2017 Çarşamba 16:57

Cumhurbaşkanı'nın konuşmasından satır başları:

Bugünkü görüşmelerimizin en önemli başlığını Kudüs'teki gelişmeler oluşturdu. Kudüs'ün tarihi statüsünün muhafazası konusunda Ürdün ile aynı hassasiyeti taşıyoruz.

"KUDÜS MÜSLÜMANLARIN GÖZ BEBEĞİDİR"

Kudüs'ün statüsü konusunda atılacak yanlış bir adım İslam aleminde infiale sebep olacaktır. Kudüs tüm Müslümanların göz bebeğidir. Bu tarihi hakikati göz ardı eden her yaklaşımın sonu hüsrandır.

"KUDÜS'ÜN STATÜSÜNÜ DEĞİŞTİRECEK HER ADIMDAN UZAK DURULMALIDIR"

Tüm dünyaya çağrıda bulunuyorum: Kudüs'ün BM kararlarıyla tetyit edilmiş hukuki statüsünü değiştirecek her adımdan uzak durulmalıdır. Kişisel hevesler uğruna milyarlarca Müslüman'ın kaderi ile oynamaya kimsenin hakkı yoktur.

13 ARALIK'TA İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI İSTANBUL'DA TOPLANACAK

13 Aralık'ta İslam İşbirliği Teşkılatı'nın liderlerini İstanbul'da toplanacak. Bir sonuç bildirgesini oradan tüm dünyaya açıklayacağız. İslam dünyasının Kudüs konusunda beraber hareket etmesi çok önemlidir. 

Kardeşim Kral Abdullah ile Suriye ve Irak'taki duruma ilişkin konuştuk. Ürdün'ün de Suriye ve Irak'ta bizimle benzer düşüncede olduğunu gördük. Bu bölgedeki işbirliğini daha da güçlendireceğiz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar