Erdoğan'dan F-35 mesajı: Tedbirlerimizi alır, başka yerlere döneriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan burada ABD'nin vermeyceğini söylediği F-35'ler hakkında, "Tedbirlerimizi alır, başka yerlere döneriz" dedi

Erdoğan'dan F-35 mesajı: Tedbirlerimizi alır, başka yerlere döneriz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
26 Temmuz 2019 Cuma 11:22

Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yüksek Seçim Kurulu'nun ilan ettiği resmi sonuçlara göre 755 belediyeyi AK Parti adayları kazandı. Oy oranı olarak da yüzde 44 gibi önemli netice elde ettik. AK Parti olarak bir önceki seçime göre kazandığımız, kaybettiğimiz yerler oldu. Bunların hepsinin değerlendirmesini yaptık, yapıyoruz. Bundan sonraki seçim 2023 Haziran'ında yapılacak. Her düzeyde kapsamlı çalışmalar yürüteceğiz. Bambaşka bir AK Parti olarak çıkacağız. Kendimizi sürekli yenileyerek, tazeleyerek maziden atiye kurduğumuz köprüyü güçlendireceğiz. Tüm kademelerimizle sancımız öyle bir sancı ki bunu çekeceğiz, sandıktan arzu ettiğimiz neticeyi de alabilelim.” açıklamasını yaptı.

AK Parti’nin millete hizmet kapısı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Partimizin kapısı millete hizmet etmek isteyen herkese açıktır. AK Parti kurulduğunda gençlik kurullarında görev alan arkadaşlarımızı bugün çalışmalarını sürdürüyor. Hırsları, kifayetsizlikleri yüzünden yollarını kaybedenleri bir kenara bırakırsak, siyasette önemli bir nesil yetiştirdik. AK Parti'nin siyaset mayası da insan mayası da sağlamdır. Hep birlikte inşa ettiğimiz bu parti, önümüzdeki çeyrek, yarım asırda da ülkemize ve milletimize hizmet edecektir.” İfadelerini kullandı

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle;

"Bugüne kadar Türkiye’yi yaptıkları ile kendi ayakları üzerinde durdurmaya çalıştık. AK Parti teşkilatlarında görev alan bütün arkadaşlarımda bu heyecanı görmek istiyorum. Kendi teşkilatına vefa göstermeyen milletine de vefa göstermez

31 Ocak 2019 tarihinde mahalli seçimlerinde milletimize olan taahhütlerimizi kamuoyuyla paylaştık

"Meclis üyeleri bulundukları her yerde denetim görevini yapacaktır"

AK Parti kurulduğu günden beri sözünün eri olmuş bir partidir. Muhalefet partilerin yaptığı gibi vaat söyleyip üzerine yatmadık. Şu anda hemen inkara başladılar. Sanki kasada ne var ne yok bilmiyormuş gibi konuşulmaya başladılar. Önümüzde çok süreç var. Ne yaptıklarınızı göreceğiz. AK Parti’nin belediye meclis üyeleri bulundukları her yerde denetim görevini yapacaktır. İstanbul gibi yerde kahir ekseriyet AK Parti’de.

Seçim meydanlarında verdiğimiz her sözü yerine getirmenin gayreti içinde olduk. Göreve geldiğimizde evinde arabası dahi olmayan benim vatandaşım bırakın bir arabayı birçok yerde ikinci arabası var. Benim çiftçimi istismar ediyor. Düne kadar bahçesinde traktör yokken, kiralama yöntemine girerken şimdi bahçesinde birçok vatandaşın traktör var.

Amacımız 2014 belediye başkanlığı seçimlerine kadar illerimiz ve ilçelerimizde köklü bir değişimi görmektir.

"Bu saldırıyı yapanları etkisiz hale getirdik"

Erbil'de konsolosluk görevlimize yapılan saldırı, harekatın ne kadar etkili olduğunun göstergesidir. Bu saldırıyı yapanları da yakaladık. Eksik varsa ya da başarılı bir operasyonla diğerlerini de inlerinde etkisiz hale getirdik. Biz PKK başını Kandil'den koparmadıkça bu tür saldırılar devam edecek. Irak ve İranlı yetkililerle görüş birliği içindeyiz.

S-400 ve F-35 açıklaması

ABD ile güvenli bölge oluşturma görüşmelerimiz sürüyor. Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 için ABD'nin aklıselimle hareket edeceğini umuyorum. Nisan 2020 bu sistemleri aktif olarak kullanmaya başlayabileceğiz.

F-35 projesinden dışlanma tehditleri başta olmak üzere, ülkemizin güvenlik önceliklerinden bizi alıkoyamayacağını ifade etmek istiyorum. Türkiye'ye daha fazla adaletsizlik yapılmamalı. Biz üzüm yemenin peşindeyiz.

Güvenlik ihtiyaçlarımız neyi gerektiriyorsa yapacağız. Birkaç yıl sonra bu konuda başka bir Türkiye manzarasıyla karşılaşacağız. Türkiye kalesinde gedik açtırmayacağız.

 Bu kutlu yürüyüşü durdurmak için kurulan tuzaklar hazırlayanların başına geçecektir. Elbette eksiklerimiz ve hatalarımız olabilir. Hiç kimse samimiyetimizden gayretimizden şüphe edemez. Bugüne kadar elde ettiğimiz tüm başarıların gerisinde bu anlayışla hareket etme gayretimiz var.

"Terör koridorunu paramparça etmekte kararlıyız"

Biz Fırat'ın doğusundaki terör koridorunu paramparça etmekte kararlıyız. Şu ana kadar bunu başarıyla yürüttük. Avrupa, ABD ambargoları bizi bu sorunu çözmekten alıkoyamayacaktır. Ne yapılması gerekiyorsa yapıyoruz ve yapacağız.

Bir yerlerden izin almamıza gerek yok. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmemizi biliriz. Kabadayılık yapan ya toprağın altına girecek, ya zillete teslim olacak. Aklıselim sahibi herkese sesleniyorum; gelin bu PYD denilen örgütü tasfiye edelim. Türkiye'de yaşayan Suriyeli kardeşlerimizden 330 bini Suriye'ye geri döndüler. Kapasite doldu. Daha fazla kardeşimizin dönmesi için Münbiç ve Fırat'ın doğusunu güvenli hale getirmemiz gerekiyor. Bizim buna acil ihtiyacımız var. Hiçbir ülke nüfusunun yüzde 5'i kadar mülteciye evsahipliği yapmamıştı, yapmaz. Türkiye bu fedakarlığı sergileyerek insanlığın ahlakını kurtardı. Bizim lafa değil, parasal destekleri verin. Batı bu. Biz batı değiliz, farklıyız.

"Tedbirlerimizi alır, başka yerlere döneriz"

Şimdi F-35'le biz 1 milyar 430 milyon dolar ödeme yapmışız. 4'ünü teslim ettiler ülkemize gelmesine müsaade etmiyorlar. Sonra Patriot satmayıp niye S-400 alıyorsunuz diyorlar. Şimdi ABD kongresine sesleniyorum; biz Obama döneminde Patriot almayı arzu ettiğimizde siz vermediniz. Şimdi Sayın Trump döneminde yine engel olmaya çalışıyorsunuz. Paramızla alacağız. Kim verirse ona gideceğiz. Rusya ile her türlü anlaşmamızı yaptık. Siz yine de verecekseniz biz sizden Patriot alırız dedik. Kusura bakmayın, biz şu anda bütün tedbirlerimizi en ideal şekilde almak zorundayız. F-35 vermiyor musunuz, biz o konuda da yine tedbirlerimizi alır, başka yerlere döneriz. Bu konuda da çalışmalarımızı yapıyoruz. Biz eli bağlı duramayız.

"İsrail'in yanında kim varsa biz karşısındayız"

Terörle bizi yalnız bırakan stratejik ortaklar var. Biz NATO üyesiyiz, nasıl oluyor da bizi yalnız bırakıyorlar. Ama bu ortaklar bizi ev sahibi yaptılar. Sayın Obama ile Antalya'da G-20 Zirvesi'nde konuştuk konuştuk, ne oldu, hala verecekler!

 İsrail'in yanında kim yer alıyorsa biz onların karşısındayız. Filistinlilerin feryatlarına kulaklarını tıkayanlar, kendi değerlerini kendi elleriyle yıkanlardır. Biz AB'yi en büyük yol arkadaşımız olarak görüyoruz, görmeye devam etmek istiyoruz. AB'nin de bize aynı anlayışla yaklaşmasını istiyoruz.

Faiz açıklaması

Uzun zamandır yüzde 24 civarında olan faizlerin ülkemiz için yüksek olduğunu söylüyorum. Rahatsız olduğumu söyledim. Ama bunu o dönemlerin MB Başkanlarına ulaştıramadık. Her dile getirdiğimizde bazı çevreler faiz oranlarındaki dramatik düşüşlerin ekonomiyi tepetaklak edeceğini söylüyordu. Dün MB faizleri düşürdü. Peki ne oldu? Battık mı bittik mi. Piyasalar bu durumu gayet normal karşıladı. Olması gereken buydu.

Faiz düştükçe enflasyon düşer. Diğerleri yan unsurlardır. Yüksek faiz oranları Türkiye ekonomisinin önündeki en büyük engeldir. Yüksek faiz ile hükümetimizi devamlı sigaya çeken Bay Kemal şimdi de faizlerin bu şekilde indirilmesinden MB Başkanının alınmasından rahatsız olmuş. Anlamak mümkün değil. Sana sorup da mı adım atacağız. Yeni yönetim sisteminden çok rahatsız beyefendi. İlla parlamenter demokrasiye geçmek gerekiyormuş. Tek adam tek adam diye nakarat yapıyor. Tek adam benmişim. Biz tek adamlığı sizden öğrendik ama biz tek adam değiliz

Fındık üreticilerine müjde

Fındık üreticilerimize müjde vermek istiyorum.

Giresun kaliteli kabuklu fındık için taban fiyat 17 lira. Levant kaliteli kabuklu fındık için de taban fiyat 16,5 liradır. Buna kilogram başına yaklaşık 2 lira olan mazot, gübre desteği geldiğinde kilogram fiyatları 19 lira ile 18,5 lira arasında gelmiş bulunuyor.

2019 fındık hasat sezonunun bereketli geçmesini, bu fiyatların da üreticilerimize ve ülkemize hayırlıolsun.

Olağan kongre sürecini sonbaharda gerçekleştireceğimizin müjdesini veriyorum

Birileri parti kuruyormuş, bunları kafanıza takmayın. Bu tür ihanetlerini içinde olanlar bu işin bedelini de ağır ödeler

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar