Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'e uzanan eli İstanbul'a uzanmış sayarız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Yalova İl Kongresi'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'e uzanan eli İstanbul'a uzanmış sayarız
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
16 Aralık 2017 Cumartesi 16:02

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başlıkları;

Bu topraklar uğranda ölen olduğu için vatan yaptık. Bu ülkeyi bölmek isteyenlere polisimiz, askerimiz,  onların üzerine üzerine giderek açtıkları çukalara gömdüler. O teröristler kaçacaklar biz onları kovalamaya devam edeceğiz. Him kimse bizim huzurumuzu bozamaz. Türkiye devletimizin başka devletimiz yok. Yok paralel devlet miş? Hala ABD'de Pensilvanya'da utanmadan talimatlarlar yağdırıyor. Bu yapının içinde bulunan vatandaşlarıma sesleniyor.

Hala bu yoldan dönmeyecek misiniz? Biz bu yapının üzerine üzerine gidiyoruz. Varsa haksızlık yargı bunun üstesinden gelecektir. Biz bu olayların üzerine gittik 16 saatte ibre tersine döndü. Önümüzde ki seçimlere 14 ay kaldı. Şu yerel seçimlere Yalova'yı gerçek sahibine teslim edelim. Bunlarda çevrecilik diye bir şey yok. İnşallah 2019 Martın'da gerekli dersi vermek için hazır mıyız? 3 buçuk milyon genç bu seçim de oy kullanacak.

"YALOVA'YA BÜYÜK HİZMETLER GETİRDİK" 

Gazi Mustafa Kemal'in emaneti olan Yalova'yı kalkındırmaya devam edeceğiz. Her alanda Yalova'ya büyük hizmetler getirdik. Biz bu milleti seviyorum, hizmeti ve sizleri seviyoruz. Bunların hepsini de Allah için yapıyoruz. Bunun içinde kimsenin kokenine bakmıyoruz. Zira biz insanları Yaradan'dan dolayı sevdik. 80 Milyon bizim gözümüzde tek millettir. Öyle bir Ana Muhalefet var ki bu hizmetlerin hiçbirini görmüyor. Bunları kimler yaptı bir gör. Cebinizdeki parayı harcamak gayet kolaydır. Biz geldiğimizde kasa tam takırdı. Biz vakiti nakite dönüştürdük. Benim milletim neyin nerede nasıl olduğunu biliyor.

ÜLKEMİZİ AVRUPA'NIN EN BÜYÜK TARIMSAL İHRACATÇISI HALİNE GETİRDİ

Dünya Süveyş ve Panama'yla anılmakla kalmayacak. Bir de Kanal İstanbul'la anılacak. 1212 kilometre hızlı tren hattını hizmete aldık. Bay Kemal sen hızlı treni bilir misin? Ülkemizi Avrupa'nın en büyük tarımsal ihracatçısı haline getirdik.Senin SSK döneminden bize kalan faturalar vardı. Onları da ödedik. Sen 1 yaşındaki torununu nasıl SSK'lı yaptın onun hesabını ver. Salladığın sahte evraklar Recep Tayyip Erdoğan'ı karalayamazsın.  

Ecdadımız karadan gemileri yürüttü biz de denizin altından yürütürsek görevimizi yapmış olacağız. Marmaray'ı denizin altından yürüttük ve görevimizi başarmış olduk. 

KUDÜS'E UZANAN ELİ İSTANBUL'A UZANMIŞ SAYARIZ

Kudüs'e uzanan her eli İstanbul'a uzanmış sayarız. Bırakında nerelerin il olacağına biz karar verelim. Türkiye'nin Kudüs meselesinde ortaya koyduğu tavır açık ve nettir. Mescid-i Aksa'ya kimse dokunmasın istiyoruz.

Dün Bosna'da nasıl kardeşlerimizin yanında yer aldıysak, dün Kafkasya'daki kardeşlerimizin mücadelesine nasıl destek verdiysek, dün dünyanın her köşesindeki kardeşimizi nasıl yalnız bırakmadıysak, bugün de çok daha güçlü ve kararlı bir şekilde bunu yapıyoruz ve yapacağız. Ecdadımızın bize emaneti olan bu vakur duruştan asla vazgeçmeyeceğiz.

İsrail istemiyor diye Filistin'in, Kudüs'ün hakkını savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Amerika'nın başka hesapları var diye Suriye'de bir terör devleti kurulmasına izin vermeyeceğiz. Irak'ın mezhep ve köken temelli bölünmesine seyirci kalmayacağız. AB'nin, NATO'nun, bir başka gücün ülkemizi ve milletimizi istiskal anlamına gelecek tavırlarına asla seyirci ve sessiz kalmayacağız.

BM, BM Güvenlik Konseyi ne gerekiyorsa yapacaksınız. Yapmıyorsanız hukuk içinde gerekeni yapmak için ilgili mercileri zorlayacağız.

"ELİNDEKİ BELGELERİ ISPATLA"

Kılıçdaroğlu'na elindeki belgeleri ıspatla dedim. Eğer ıspatlarsan görevimi ve siyaseti bırakacağımı söyledim. Ama ıspat edemezsen aynısını senden beklerim dedim. Ispatlayamadı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar