Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan S-400 açıklaması

TÜGVA Gençlik Buluşması'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "S-400 konusunda mesele, Türkiye'nin Suriye başta olmak üzere birçok bölgede kendi iradesiyle hareket ediyor olmasıdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan S-400 açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
9 Mart 2019 Cumartesi 20:16

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜGVA Gençlik Buluşması'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

- Elinde taşla, silahla, sopayla değil bilgisayarla gezen, cesaretle dolu bir nesil istiyoruz. Öyle bir gençlik istiyoruz ki hangi görüşe mensup olursa olsun okumalı, araştırmalı, sorgulamalı, kimseye zihnini kiraya vermemelidir.

- Tek bir evladımızın dahi terör örgütleri, suç yapıları tarafından elimizden koparılmasına rıza gösteremeyiz. Sokak çetelerine, vandallara kaptıracak tek bir çocuğumuz yok. 

- Türkiye, gücün hayırlı kullanımının örneği ise İsrail tam tersi bir örnektir. Biz güçlü olanın haklı değil, haklı olanın güçlü olduğu bir dünya düzeni istiyoruz. Bunun için dünya 5'ten büyüktür diyoruz.

- Mesele S-400 değil, Türkiye'nin Suriye başta olmak üzere bölgesindeki gelişmeler konusunda kendi iradesiyle hareket ediyor olmasıdır. Türkiye'nin bu hava savunma sistemini niye aldığı, ne şekilde kullanacağı açıktır. Bu konunun, ne NATO ne F35 projesi ne ABD'nin güvenliğiyle uzaktan yakından ilgisi bulunmadığını işin erbabı olan herkes biliyor. İnşallah geçmişteki pek çok hadise gibi bu meseleyi de akliselimin, mantığın, ortak çıkarların gerektirdiği şekilde halledeceğiz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar