Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk Kültür Merkezi'nin temelini attı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taksim Meydanı'ndaki Atatürk Kültür Merkezi Temel Atma Töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk Kültür Merkezi'nin temelini attı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
10 Şubat 2019 Pazar 12:58

Taksim Meydanı'ndaki Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Temel Atma Töreni gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

- Bu proje her türlü ihtiyaca cevap verecek şekilde hazırlandı. Toplam yatırım bedeli 860 milyon lira olan AKM hayırlı olsun.

- Bugün ülkemizin sanat ve kültür dünyasında çığır açacak önemli bir adımı atıyoruz.

- AKM projedesinde çalışma odaları, kayıt sütüdyoları ve prova salonları, sanat galerileri, millet kıraathaneleri de yer alıyor. Hem mimari, hem estetik hem de kullanım bakımından göz dolduran bu eserin ülkemizin sanat faaliyetlerini daha da zenginleştireceğine inanıyorum. Tüm Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum.

- İnşaallah yoğun bir mesaiyle çalışarak, 2 yıl gibi kısa bir sürede sanatçılarımızın ve sanat severlerimizin hizmetine sunacağız. Böylece İstanbul'umuzun şanına yakışır bir eseri şehrimize kazandırmış olacağız.

- Biliyorsunuz bu projeyi bu aşamaya getirene kadar çok mücadeleler verdik. Eski binayı kendi marjinal çevrelerinin ideolojilerine alet eden çevreler, bütün enerjilerini projelerimizi engellemek için harcadılar. Akla mantığa sığmayan iftiralar ve iddialarla, bunlar yeterli olmayınca sokakları yakıp yıkarak engellemeye çalıştılar. AKM'yi yıkıp cami yapacağımızı, AVM yapacağımızı söylediler.

- Bu hafta mecliste görüşülecek bir kanunla kitap ve süreli yayınlarda KDV oranının sıfıra düşürülmesi uygulaması hem yayıncı, hem satıcıları kapsayacak şekilde genişliyor... Artık kitapta, dergide, gazetede KDV olmayacak. Amacımız daha çok okuyan, düşünen, tefekkür eden bir duruma gelmek. Artık hiç kimse, hiçbir kesim kültür ve sanatta ülkemizi vasata mahkum edemeyecek. Yani artık kitapta, dergide gazete vergi olmayacak.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar