Cumhurbaşkanı Erdoğan: Af gündemimizde yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da katıldığı iftar programında af konusuna açıklık getirdi. Erdoğan, "Bakınız şunu bilin; bizim gündemimizde af diye bir şey yok. Yani bu konularda kimse bize farklı yaklaşım göstermesin." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Af gündemimizde yok
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:53
10 Haziran 2018 Pazar 09:39

Devlet Bahçeli'nin af çağrısı hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bakınız şunu bilin; bizim gündemimizde af diye bir şey yok. Yani bu konularda kimse bize farklı yaklaşım göstermesin. Yani insan eğer yargı haklarında bir hüküm vermiş de içeriye girmişse, onları affetme yetkisi bizim değil, bu bir. İki; şu anda parlamentonun böyle bir işlevi yok, bu da ortada. Biz kalkıp da bu işi oya tahvil etmek için bir af çıkarmayız" dedi.

"Bunlar zavallı çırak bile değil"

CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin kıraathane eleştirinelerin yanıt veren Erdoğan, "Ama bugün gazetelerden bir tanesinde bir şey okudum. Ana muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı diyor ki 'fabrikaları kapatıp, kıraathane açacaklar.' Bunlar zavallı, bunlar çırak bile değil. Bunlar, okuma seferberliğine de karşı. Çünkü bunlara kıraathaneyi sorduğun zaman 'nedir?' diye. Herhalde okey masasının kurulduğu yer diye zanneder veya iskambil kağıtlarının olduğu yer zanneder. Ey cahil fizik öğretmeni olabilirsin ama sen kıraathanenin ne anlama geldiğini bilmiyorsun." açıklamasında bulundu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar