Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan 19 Mayıs 1919'un yüzüncü yılı nedeniyle Dolmabahçe'de gençlerle iftarda bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, S-400'lerden F-35'lere, Yeni Askerlik Sistemi'nden Bedelli Askerlik ücretine, İstanbul seçimlerinden İstanbul Kart ve su indirimlerine kadar birçok soruyu yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle buluştu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
19 Mayıs 2019 Pazar 09:46

Gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, birçok soruya yanıt verdid. S 400 konusuyla ilgili kendisine yöneltilen, ''Dış politikamızda iki önemli problem var. Doğu Akdeniz ve S-400 konusu. Sizlerden bilgi istiyorum.'' şeklindeki talebe Erdoğan, ''S-400'le ilgili konuyu bitirdik. Bizim geri adım atmak gibi bir şeyimiz sözkonusu değil. Anlaşmamız Temmuz itibarıyla S-400'lerin bize teslimiydi.Bunu belki de öne çekecekler. Bir savunma sistemidir, taarruz sistemi değildir. Size taarruz varsa bunun karşısında S-400 devreye girer sizi savunmaya alır. Güçlü bir menzili vardır. Bu noktada ödeme planları itibarıyle Rusya Federasyonu bunu bize çok uygun şartlarda vermiştir. S-400'den sonra bir de S-500 sözkonusu.'' yanıtını verdi. 

''Biraz naz yapıyorlar, er ya da geç f-35'leri alacağız''

Erdoğan açıklamasına, ''Yine ortak üretim sözkonusu olacak. Biz bunu yaparken Amerika diyor ki, "BİRAZ NAZ YAPIYORLAR ER YA DA GEÇ F-35'LERİ ALACAĞIZ" Biz sizden Patriotları Obama döneminde istedik dedim. Obama bize 'kongre müsaade etmiyor' dedi. Sayın Trump'a 'Bu işin önünü kesen sayın Obama oldu' dedik. Sen kongreden çıkartabiliyorsan biz patriotta alalım. Hem S-400'müz hem patriotumuz olsun. F-35'te ise 5 taneyi bizim generalimize ve pilotlarımıza teslim ettiler. Amerika'da şu anda onlar. Simülatörleri teslim etmediler. Aparatlar buraya gelmedikten sonra 7 milyar dolarlık oraya parça üretimimiz var. Ben biraz bize naz yapıyorlar, orta sahada top çeviriyorlar ama bu işin olmayacağı noktasında değilim, er ya da geç F-35'leri teslim alacağız, aparatları da teslim alacağız. S-400'lerde inşallah ülkemize gelecek.'' cümleleriyle devam etti. 

''31 milyar diye bir rakam yok.''

Bedelli askerlik ile ilgili kendisine yöneltilen, ''Bedelli askerlikle ilgili fiyat konusunu konuşmadık sayın Cumhurbaşkanım. Mili Savunma Bakanımız bir fiyat söyledi. Şu 31 milyar küsur askerlik bedeli oldu. Evlenecek arkadaşlarımız var.'' sorusuna karşılık Erdoğan, ''31 milyar diye bir rakam yok. Hulusi Paşa'nın açıklama böyle miydi Fahrettin Bey? Yanlış açıklama mı var? 31 bin TL. Yani bu aslında oradaki askerlik süresi içerisinde 6 aylığa muadil bir rakam. Ayda 5 bin küsur alıyor, onu 6 ayla çarp. Dolayısıyla alacağı maaş karşılığı bir ödemedir.'' yanıtını verdi. 

"19 gün hep başkanlık bizde diye hava attılar''

Esmanur Kavak: Öğrenci akbili 85 liradan 40 liraya indirildi. Bunu AK Parti biz yaptık diyor, CHP daha önce niye yapılmadı deniyor?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 19 gün İstanbul'da belediye başkanı olduk diye hava attınız. 19 gün içinde niye yaptınız. Hemen veri kontrollerini yapmaya başladılar. Bu da FETÖ örgütünün uygulamalarıdır. Beyefendi Samanyolu'nda çalıştığı için oradan biliyor veri kontrolüdür. Talimatı verilen yerler var. Getirseydin Meclise, suyu da çıkarsaydın. Biz 65 yaş üstüne biz belli saatlere kadar ücretsiz paso uygulaması yaptık, benim belediye başkanlığım döneminde. Dini bayramlarda köprüler, otoyollar ücretsizdir. Tereciye tere satıyorlar. Tüm İstanbullular için, öğrencilerimiz için hayırlı olsun.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar