Erdoğan: Ankara adayımız Mehmet Özhaseki, İzmir adayımız Nihat Zeybekci

Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısında 20 ilin başkan adaylarını açıkladı. Ankara adayı Mehmet Özhaseki olurken İzmir'de ise Nihat Zeybekci, gösterildi

Erdoğan: Ankara adayımız Mehmet Özhaseki, İzmir adayımız Nihat Zeybekci
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
27 Kasım 2018 Salı 12:08

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dün şehit olan 4 askerimize Allah’ta rahmet diliyor, kalanlara başsağlığı diliyorum. Akdeniz'de Ege ve Akdeniz'deki haklarımız meselesi eskiden beri üzerinde hassasiyetle durduğumuz hususlardır." ifdelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“Fırsatçılık kötüdür. Uluslararası ilişkilerde fırsatçılık çok daha kötüdür. Akdeniz'de kimi ülkelerin kendi iç meselleriyle uğraşmasını fırsat bilerek ekonomik hakimiyet kurma isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.

Rus ve Ukraynalı dostlarımıza sorunlarını konuşarak halletme yoluna gitmelerini tekrarlıyoruz. Bunları karşı karşıya değil yanyana görmek isteriz.

Doğu Akdeniz’de haklarımızı kullanmakta engel olana hadlerini bildirmekte kararlıyız

"DEAŞ'ı biz çökerttik"

Dünyayı korkutmak için sürekli büyütülen DEAŞ’ın aslında nasıl bir proje olduğu Türkiye’nin sahaya girmesiyle belli olmuştur. Bu örgütü biz çökerttik. Karşı olduklarını söyleyenler DEAŞ’a karşı mücadele vermediler. Suriye’de DEAŞ yoktur. Sadece DEAŞ görüntüsü altında bir takım küçük çeteler vardır. Biz Türkiye olarak bu örgütün kalıntılarını el ele verirsek birkaç ay içinde tamamen ortadan kaldırmayı taahhüt ediyoruz.

"PKK'nın Suriye kolunun tek hedefi ülkemizdir"

PKK’nın Suriye kolunu oluşturan terör örgütünün tek hedefi ülkemizdir. Kandil’dekilerin dağlara kaçırılan kızları kadınları ne hale getirdiklerini tüm dünya izliyor. Onlardan doğan çocuklarda Avrupa’da şurada burada satılıyor.

"MGK'da çok önemli kararlar alacağız"

Grup toplantısında sonra gerçekleştireceğimiz MGK'da bu meseleleri değerlendirecek, çok önemli kararlar alacağız. Artık yolun sonuna geldiklerini görmeliler. Müttefik olduklarını, stratejik ortak olduklarını söyleyenler için işte bu fırsattır. Ülkemizi hedef alan teröristlerin önünden çekildikleri zaman, Türkiye'nin yanında olduklarını anlayacağız. Aksi takdirde Türkiye'nin bekası için ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız.

Ekonomide saldırıların olumsuz etkilerinin yavaş yavaş siliyoruz. Bazı kesimlerin yatırımları ve harcamaları konusunda bekle-gör politikasını uyguladıklarını görüyoruz. Şimdi beklemek değil yatırım yapmak zamandır"

İşte adaylar

Afyon - Mehmet Zeybek

Ankara - Mehmet Özhaseki

Balıkesir - Yücel Yılmaz

Bingöl - Erdal Arıkan

Çanakkale - Ayhan Gider

Çankırı - Hüseyin Boz

Çorum - Halil İbrahim Aşgın

Eskişehir - Burhan Sakallı

Hatay - İbrahim Güler

İzmir - Nihat Zeybekci

Karaman - Mahmut Sami Şahin 

Konya - Uğur İbrahim Altay

Mardin - Mehmet Vecdi Kahraman

Muş - Feyat Asya

Sakarya - Ekrem Yüce

Sivas - Hilmi Bilgin

Tokat - Eyüp Eroğlu

Trabzon - Murat Zorluoğlu

Uşak - Mehmet Çakın

Yozgat - Celal Köse

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar