CNN Türk’te görev değişikliği

CNN Türk Ankara Temsilciliği görevine Hakan Çelik'in yerine, kanalın Ankara Haber Müdürü Dicle Canova getirildi.

CNN Türk’te görev değişikliği
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
7 Mayıs 2018 Pazartesi 14:59

Doğan Medya Grubu’nun Demirören Medya Grubuna satılmasının ardından görev değişimleri devam ediyor. CNN Türk Genel Müdürlüğü'ne Bora Bayraktar’ın getirilmesinin ardından, kanalın Ankara temsilcisi de değişti.

CNN Türk Ankara Temsilciliği görevini yürüten Hakan Çelik’in yerine kanalın Anakara Haber Müdürü Dicle Canova getirildi. Görev değişiminin ardından Hakan Çelik’in sunduğu ‘Hafta Sonu’ programına ve Posta gazetesindeki yazılarına devam edeceği öğrenildi.

HAKAN ÇELİK TWITTER'DAN DUYURDU

Gazeteci Hakan Çelik Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "CNN Türk'teki yayınlara yoğunlaşmak ve yeni projelerde görev almak üzere Doğan TV (CNN Türk-Kanal D) Ankara Temsilciliği'ni arkadaşlarıma devrediyorum. Demirören Grubu'ndaki çalışmalarıma Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi ve CNN Türk'te programcı/yayıncı olarak devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

AHMET HAKAN'IN YERİNE BUKET AYDIN GETİRİLMİŞTİ

Doğan Grubu 1 milyar 100 milyon dolar karşılığında Demirören Medya Grubu'na satılmıştı. Satışın gerçekleşmesinin ardından Demirören Grubu Ahmet Hakan’la görüşerek yollarını ayırma kararı almıştı. Kanal D Haber'e Ahmet Hakan’ın yerine Buket Aydın getirilmişti.

Ahmet Hakan, “Kanal D Ana Haber'in bugün sonuna geldik. 16 Ocak 2017’de Kanal D Haber’de başlayan yolculuğum burada noktalanıyor. Kanal D ekranından son kez sizlerle birlikte olduk. Sizlere çok teşekkürler ve iyi akşamlar diliyorum” sözleri ile izleyicilere veda etmişti.

 

DİCLE CANOVA KİMDİR?

Haberciliğe üniversite eğitimi sürerken TRT Radyo Haber'de başladı. Ardından 1995 yılında TGRT Televizyonu'nda önce Cumhurbaşkanlığı sonra da ANAP ve Başbakanlık muhabirliği yaptı.

1996 yılında Almanya-Hamburg Stüdyoları'nda meslek içi eğitim kurslarına katıldı, televizyon yayıncılığı konusunda sertifika aldı.

1998'de BRT'ye oradan da 1999'da CNN TÜRK'e transfer oldu. ANAP ve Parlamento muhabirliği yaptı. 2002 seçiminin ardından siyasi muhabirliğine bir de eğitim alanı eklendi.

Kız çocuklarının okullu olması  için başlatılan 'Haydi Kızlar Okula' kampanyasının gönüllü  takipçisi oldu. Eğitim Haberciliği dalında iki ayrı ödül aldı.

2007 yılından 2011 yılına kadar Ankara Haber Editörü olarak görev yaptı. Canova, 2011 - 2018 yılları arasında CNN TÜRK Ankara Haber Müdürü olarak görevine devam etti.

2018 yılında CNN Türk Ankara Temsilcisi Hakan Çelik'in yerine Dicle Canova göreve getirildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar