Çiftlik Bank yuva yıkıyor

Birçok kişiyi dolandıran Mehmet Aydın’ın kurduğu Çiftlik Bank’a para yatıran 3 kişiye eşleri boşanma davası açtı.

Çiftlik Bank yuva yıkıyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
23 Nisan 2018 Pazartesi 13:17

Mehmet Aydın, Çiftlik Bank’ı kurup daha fazla para vaadiyle insanları dolandırarak yurt duşuna kaçmıştı.   Birçok insanı mağdur eden Çiftlik Bank vakasına yenileri de eklendi. Bu seferde 3 kadın, eşlerinin borç bularak bankaya yatırdıkları para nedeniyle eşlerine boşanma davası açtı.

Vatan gazetesinde yer alan habere göre, İstanbul’da ve Kocaeli’de  kadınlar eşlerine boşanma davası açtı. Kadınlar, eşlerinin Çiftlik Bank’a para yatırmasının dolandırıcılık olayının ortaya çıkmasından sonra haberdar olduklarını söyledi.

“HABERSİZ ÇİFTLİK BANK’A YATIRDI”

 İstanbul Anadolu Aile Mahkemesi’ne boşanma davası açan Oya Ç,  kendisinin bir şirkette çalıştığını eşinin de kendisine ait bir dükkanı olduğunu söyledi.  Eşinin işlerini büyüteceğini söylediğini  belirterek, “Bana 70.000 TL'lik kredi çektirdi. Kendisi de 50.000 TL kredi çekmişti. Aldığımız evi de sattırmak için çok uğraşmıştı. Ben de evi sattırmak istemediğimi söyledim. Evi sattırmak istemediğimden dolayı bu sefer de evi ipotek olarak gösterip yüklü miktarda kredi çektirmek için uğraştı. Ben bu isteğini de kabul etmemiştim. Çiftlik Bank olayı gündeme geldiği günler de eşim bana yaklaşık 200.000 TL kadar parayı benden habersiz şekilde Çiftlik Bank'a yatırdığını itiraf etti. Elinde avucunda ne varsa çektiğimiz kredilerle birlikte tüm parayı Çiftlik Bank'a yatırmış.” İfadelerini kullandı. Geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açan  Oya Ç. evlerinde huzur kalmadığını söyledi.

“ÇOCUĞUMLA AİLEMİN YANINA YERLEŞTİM”

  15 yıllık eşine boşanma davası açan ve Kocaeli’de oturan Tahire Ö. babasında 150  bin TL borç aldığını, çiftlik işleri ile uğraşan eşinin büyük bir ahır alacağını söyleyerek, “Eşim Naci Ö. çiftlik işleri ile uğraşmaktadır. Büyük bir ahır yaptıracağını inek, koyun, kuzu ve tavuklar almak istediğini ancak paraya ihtiyacı olduğunu söyledi. Babamın durumu iyi olduğu için 150.000 TL kadar borç para alabileceğimi söyledim. İleride iki kat daha fazla geri ödeyeceğini söyledi. 8 ay kadar önce babamdan aldığım para ile benim de bankada bulunan ziynet eşya ve paralarımı çekerek hepsini eşime verdim. Eşim Naci Ö. bir gün eve gelerek bana, ‘paralar gitti dolandırıldık, bittik' diyerek televizyondaki haberleri göstererek paraları bu sanal çiftliğe yatırdığını söyledi. Ben kaptırmışım gibi benimle her gün yok yere tartışma çıkartmaya başladı. Bu tartışmalar yüzünden çocuğumu da alarak anne ve babamın yanına yerleştim. Bazen telefonla bazen gelerek tartışmaya çalışıyor." açıklamasını yaptı.

 “ARABAMI SATTIRDI”

Kadriye A., Çiftlik Bank nedeniyle eşine boşanma davası açan bir diğer kişi.  Eşi Melih A.’nın 140 bin TL’ye aldığı arabasını sattırdığını söyleyen Kadriye A., eşinin ‘çok para kazanacağım’ dediğini ifade etti. Eşinin kendisine ait arabasını da sattığını belirten Kadriye A. “Bana ait 140.000 TL'lik arabamı sattırdı. Kendi arabasını da satan Melih A. bankada biriktirdiğimiz ortak hesabımız olan 90.000 TL kadar parayı da benden habersiz çekmiş. Paraları Çiftlik Bank'a yatırdığını sonradan öğrendim. Hem maddi hem de manevi olarak bu durum beni yıprattı. Eşim Melih A. ile aramızda anlaşamıyoruz. Tüm birikimlerimiz eşim benden gizleyerek sorumsuz davranışları nedeniyle gitti” diyerek boşanmak istedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar