CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun CHP'nin İstanbul adayı hakkında açıklamalarda bulundu

Fatih Altaylı'nın sunumuyla Habertürk ekranlarında yayımlanan Teke Tek programına CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun konuk oldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun CHP'nin İstanbul adayı hakkında açıklamalarda bulundu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
11 Eylül 2018 Salı 21:31

Gazeteci Abdülkadir Selvi'nin AK Parti ve MHP ittifak kurarsa CHP 7 belediyeyi kaybediyor yazısına açıklık getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun,  "Sayın Selvi’nin yazısında saydığı yerler asla kaybetmeyeceğimiz yerler. Orada ufak bir değerlendirme hatası var. Sayın Selvi bize 24 Haziran seçimlerini göz önüne alındığında ne görüyorsunuz dedi? Evet 24 Haziran seçimleri baz alınırsa rakamsal olarak böyle bir tehdit var. Sonuç olarak yerel seçimlerle genel seçimleri kıyaslamak mümkün değil. Bu elma ile armudun kıyaslanması gibi bir şey olur. Kaldı ki bir genel seçim sonucu yerel seçim sonucu olarak kıyaslanamaz. Yerel seçimler adaya dayalı bir seçimdir.   AKP’nin de 2002’den bu yana yerel seçimlerine baktığımızda genel seçimlerden oy oranı çok daha düşük oy almıştır. CHP’de de tam tersi durum olmuştur. Sayılan belediyeler çok başarılı belediyelerdir. Onlara yenilerini de katacağız. MYK’da oy geçişlerini değerlendirdik. Sonuç çıkarma adına şu kadar belediye alırız, şu kadar belediye kaybederiz demedik." şeklinde konuştu.

"Böyle bir talebi olursa bu konu tartışılır"

Seyit Torun, "Sayın İnce belediye başkanlığı için bir görüşme yaptığını düşünmüyorum. Yerel seçimlerde bize her türlü desteğini vereceğini biliyorum. Seçimlerde aday adayı olur, olmaz bu kendi tercihidir. Parti de bunu değerlendirir. Henüz adayım diye bir açıklaması yok. Böyle bir talebi olmadan tartışmanın anlamı yok. Böyle bir talebi olursa bu konu konuşulup tartışılır." vurgusunu yaptı.

CHP'nin İstanbul adayı Gürsel Tekin mi?

Gürsel Tekin'in yerel seçimlerde İstanbul adaylığıyla ilgili yaptığı açıklamayı değerlendiren Torun, "Medyadan resmi bir başvuruş olmadan bir takım arkadaşlarımızın isimlerini duyuyoruz. Bu arkadaşlarımızın başvuruları değerlendirilecek. Biz sadece İstanbul’u kazanacak değil, nasıl yönetecek bu gibi değerlendirmeleri de yapıyoruz. Bu iradeyi ortaya koyan arkadaşları değerlendireceğiz." dedi.

CHP’nin Ankara adayı belli mi?

Seyit Torun, "Şu an CHP’nin Ankara adayı üzerinde bir çalışma yok. Süreç başlayınca bu arkadaşların başvurularını değerlendirilecek. Sonuçta, İstanbul, Ankara ve Denizli’de çok iddialıyız." açıklamasında bulundu.

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar