CHP'li vekil Engin Altay hakkında soruşturma açıldı

CHP milletvekili Engin Altay’a Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli ile ilgili sözlerine ilişkin soruşturma başlatıldı.

CHP'li vekil Engin Altay hakkında soruşturma açıldı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
27 Mart 2019 Çarşamba 10:57

CHP milletvekili Engin Altay’a Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'yle ilgili "31 Mart’ta bütün yaşananlar yani siyasi tablo ortada ama bunun üzerine aklıyla alay edildiğini düşünen vatandaşlarımız Erdoğan’dan ve Bahçeli’den, bay dumur ve bay kamburdan hücrede bunun hesabını soracaktır" sözleri nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "27. dönem CHP milletvekili Engin Altay hakkında, 26.03.2019 tarihinde Karadeniz TV'de yayımlanan 'Siyaset Gündemi' isimli programda yaptığı '31 Mart'ta bütün yaşananlar yani siyasi tablo ortada ama bunun üzerine aklıyla alay edildiğini düşünen vatandaşlarımız Erdoğan'dan ve Bahçeli'den, Bay Dumur ve Bay Kamburdan hücrede bunun hesabını soracaktır...' şeklindeki açıklamaları nedeniyle, Cumhurbaşkanına hakaret, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret ve tehdit suçlarından resen soruşturma başlatılmıştır." ifadesine yer verildi.

"Bu kadarına pes"

 Altay ise konu hakkında, “Bu kadarına pes! Halk dilinde oy verme kabinin bir diğer adı hücredir. Kaybetme korkusu, olan akıllarını da başlarından aldı. Oy hücresinden cezaevi anlamı çıkarmak olsa olsa yandaş basın ve trollerin zekası ile mümkündür” açıklamasını yaptı

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar