CHP'li Özkoç: Asker şehit düşüyor, Suriyeli nargile içiyor

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’e yönelik yaptığı operasyon hakkında açıklamalarda bulundu.

CHP'li Özkoç: Asker şehit düşüyor, Suriyeli nargile içiyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
8 Şubat 2018 Perşembe 15:29

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Zeytin dalı Harekatı’na yönelik konuştu.

Özkoç, şu açıklamalarda bulundu

"Türkiye önemli bir harekatı sürdürmektedir. Hala şehit ve yaralılarımız var. Rahmet diliyoruz şehitlerimize. CHP'nin bu konuda da fikri açıktır. Biz kendi sınır bölgemizi korumakla görevliyiz. BU bizim hakkımız ve bunu sonuna kadar kullanmalıyız. Afrin'e girilmesine karşı çıkıyoruz. Neden orası merkezi bir bölge ve sivillerin çok olduğu bir bölge. O bölgeden çatışmaların yoğunluğundan dolayı asker ve sivil kaybının çok olacağını düşünüyoruz. Türkiye sınırını koruyacak bize tehdit oluşturmayacak belli sınır içinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun net bir açıklaması var. Türkiye sınırlarını güvence altına alacak bir sınır güvenliği orada yaratılmalıdır Türkiye kendi sınırlarını korumakla görevli ve bu onun meşru hakkıdır

Türkiye'de 3.5 milyon mülteci yaşıyor. Türk askerleri orada Suriyeli vatandaşların daha özgür yaşaması için ve sınır güvenliğimiz için orada harekat yapıyor. Şehit düşüyor evlatlar. Suriyeli gençler Türkiye'de nargile tüttürüyor. Sabahtan akşama kadar hayatlarını güzel geçirmek için Türkiye'deki olanaklardan faydalanmak için hayatlarını sürdürüyorlar. Öyleyse bunun düşünülmesi gerekiyor.K imsenin sınırlarında gözümüz yok. Bir an önce barışın tesis edilmesi rejimle irtibata geçilmesi ve Suriyeli mültecilerin bir an önce kendi ülkelerine dönmesi gerekiyor.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar