CHP'den İYİ Parti'ye geçen 15 vekil Meral Akşener için imza verecek mi?

CHP’den 15 milletvekili partilerinden istifa ederek İYİ Parti sıralarından geçmişti. Meclis kulislerinde dolaşan iddialara göre CHP’den İYİ Parti’ye geçen 15 vekil Meral Akşener’in cumhurbaşkanlığı için imza vermeyeceği yönünde.

CHP'den İYİ Parti'ye geçen 15 vekil Meral Akşener için imza verecek mi?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
25 Nisan 2018 Çarşamba 14:55

Meral Akşener ve İYİ Parti’nin seçimlere girip giremeyeceğinin belirsizliği koruduğu günlerde CHP’den İYİ Parti’ye 15 milletvekili geçmişti. Böylelikle İYİ Parti Meclis’te grup kurma çoğunluğu sağlayarak seçimlere girmesinin önünde bir engel kalmamıştı. Kulislerde dolaşan bir iddia ise CHP’den İYİ Parti’ye geçen vekillerin Akşener’in adaylığı için imza vermeyeceği yönünde.

"ŞU AN ÇOK GARİP BİR SENARYO VAR"

AK Parti, CHP’den İYİ Parti geçen vekiller için ikinci ‘Güneş Motel’ olayı olarak nitelendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ise, "Her şey olabilir, onu da söyleyeyim. Şu anda çok garip bir senaryo ortada, piyasada. Bunu bir parti talimatı ile yaptıkları ortada. Buradaki amaç söz konusu partiyi seçime sokmak değil, YSK kararı zaten yeterliliği gösteriyor. Bu millet kararını hiçe sayan operasyonun detaylarını ilerleyen günlerde göreceğiz" açıklamasında bulunmuştu.

ODA TV' kulislerde dolaşan iddiaları CHP'den İYİ Parti'ye geçen vekillere sordu. Meral Akşener'in cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza verecek misiniz?

 

"DEMOKRASİ İŞLESİN DİYE BU İŞE GİRDİK"

Bu konuyu henüz değerlendirmediklerinin ifade eden Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi’nden hiçbir zaman kopmadık. Önce Türkiye diyorsak, bunu yapmak zorundaydık. Ona göre, yine düşünürüz, gereğini yaparız. Biz onların grup kurmalarını sağladık. Seçime girmelerini sağladık. Partimize danışırız, kararımızı veririz. Biz Cumhuriyet Halk partili doğduk, Cumhuriyet Halk Partili öleceğiz. Demokrasi işlesin diye bu işe girdik. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin kurucu partisi şimdi de inşallah ‘kurtarıcı partisi’ olacak.” açıklamasında bulundu.

"GENEL MERKEZ YÖNLENDİRECEK BİZİ"

O konuda genel merkezler yönlendirecek bizi, şu anda net bir şey söylemek mümkün değil  açıklamasında bulunan Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet , "Biliyorsunuz, bir sorumluluk ve görev üstlendik, birlikte hareket ediyoruz. Partilerle birlikte alınacak karara göre hareket edeceğiz” şeklinde konuştu

"BİZ MENFAAT ELDE ETMEK İÇİN GİTMEDİK"

Ankara Milletvekili Nihat Yeşil "Ülkenin geleceği için imzam gerekli ise o imzayı; nasıl ki İyi Parti’ye geçtim hiç gözümü kırpmadan, geçmişimle ilgili değerlendirme dahi yapmadan, imzamı da eğer ülkem için gerekli olursa, partimin bu konuda aldığı karar olursa atarım. Ben Meral Hanım’la da böyle bir görüşme yapmadım ve bize de böyle bir öneri getirilmedi. Biz bir menfaat ya da bir şey elde etmek için gitmedik. Kamuoyunda oluşan sinerjiyi görüyorsunuz. Biz kişisel olarak hareket etseydik, böyle bir sinerjiyi yaratabilir miydik?" ifadelerini kullandı.

 

"MERAL AKŞENER'E ÇEKİL ŞANTAJI YAPILIYOR"

Yenişafak'ın haberine göre, Şimdiden Akşener’e ‘çekil’ şantajı yapan CHP’li 15 vekilin cumhurbaşkanı adayı göstermeyecekleri ve Akşener’i ortada bırakacakları konuşuluyor. Bu süreçte seçime girmek için gerekli olan 100 bin imzayı toplama ihtimalinin de imkansız hale geleceği, Akşener’in çekilmek zorunda kalacağı dile getiriliyor. Akşener’i devre dışı bırakan muhalefetin hemen ardından da Abdullah Gül ismini ortaya çıkaracağı vurgulanıyor. Böylece Akşener’in, bir operasyonun parçası olmaktan öteye geçemeyeceği ifade ediliyor.

Seçimlere kısa bir süre kala 15 vekilin İyi Parti'den ayrılacağı ve CHP saflarına yeniden katılacağı konuşuluyor. Bu duruma göre 24 Haziran'da CHP listelerinde yer alma sözü alan 15 vekil, Akşener'in Cumhurbaşkanlığı için adaylığının önüne geçme planıyla İyi Parti'ye geçirildi.

"100 BİN İMZA İLE ADAYIĞIM DEVAM EDİYOR"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün gerçekleştirilen Kılıçdaroğlu görüşmesnini ardından cumhurbaşkanlığı adaylığı 100 bin imza ile devam ettiğini söylemişti. Akşener daha öncesin yaptığı açıklamalarda İlk turda ortak adaya sıcak bakmadığını ve Abdullah Gül için de adaylıktan çekilmeyeceğinin altını çizmişti. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar