Kılıçdaroğlu'nun A takımından 2 isim PM için aday olmadı

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nın 2. gününde Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin seçimi yapılacak. Kılıçdaroğlu'nun A takımından 2 isim PM için aday olmadı.

Kılıçdaroğlu'nun A takımından 2 isim PM için aday olmadı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
4 Şubat 2018 Pazar 13:06

17:46 Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi belli oldu. Mevlüt MYK'daki iki isim listede yer almadı. Haluk Koç, Tekin Bingöl ve Gürsel Tekin de listede yer alan isimler arasında. Öztürk Yılmaz ile emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz de listede yer aldı. 

Kılıçdaroğlu'nun A takımından iki isim olan Kamil Okyay Sındır ve Yasemin Öney Cankurtaran'ın aday olmadığı belirtilmişti. 

17:40 Salonda farklı "anahtar liste"ler de dağıtılmaya başlandı ancak henüz Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce'nin listeleri açıklanmadı.

17:37 Parti Meclisi için daha önce parti sözcülüğünden istifa eden İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ile Gürsel Tekin, Erdoğan Toprak, Sezgin Tanrıkulu, Mehmet Bekaroğlu, İlhan Cihaner ve Akif Hamzaçebi gibi isimler de aday oldu. Ayrıca milletvekillerinin tamamına yakının da aday olduğu gözlendi. Kendisi gibi asker olan ve şehit edilen kardeşinin cenazesinde söylediği sözlerle gündeme gelen eski Yarbay Mehmet Alkan da adaylar arasında.

17:10 Salon içinde delegeler dışında kimsenin kalmaması uyarıları yapıldı. Oy kullanılması için oy pusulaları bekleniyor.

15:46 Muharrem İnce'den 'mükerrer imza' tartışmasına ilişkin yeni açıklama: "49 delegenin mükerrer imza attığını iddia ettiler, bu 49 delegenin kimler olduğunu hala tarafıma bildirmediler. Bu 49 delegenin listesini hala bekliyorum."

15:14  Kılıçdaroğlu'nun A takımından iki isim PM'ye aday olmadı. MYK'da yer alan Kamil Okyay Sındır PM'ye aday olmadı. Aynı zamanda genel başkan yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran da aday olmadı.

14:35 Parti Meclisi için aday sayısı kesinleşti. 488 kişi aday oldu. 

13:55 PM üyesi adayların isimlerinin oy kabinlerine yazılması ve afişlerinin asılması sonucu divandan açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada oy kabinlerine afişlerin asılmasının ve isimlerin yazılmasının doğru olmadığı belirtildi. Yapılan bu açıklama sonrası görevliler kabinleri dolaşarak afişleri söktü, yazıları silmeye çalıştı. Ancak yazılar silinemeyince dışarıdan tiner getirildi. Divan, tinerden etkilenmemesi için salonda bulunan partilileri uyararak, oy kabinlerinden uzaklaşmasını istedi. Daha sonra yazılar tiner ile silindi.  Seçimin ise oy kabinindeki yazıların tamamen silinmesinin ardından başlayacağı bildirildi. Ayrıca her kabinin başında özel güvenlik görevlisi görevlendirildi.

CHP Parti Meclisi'ne (PM) Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'ndan girecek 8 aday için 12 kişilik isim listesi açıklandı.

Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nda, PM ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeliklerine itiraz, düzeltme ve geri çekilmeler için tanınan süre sona erdi. Bu arada, PM üyeliği için 575, YDK üyeliği için 103 adayın başvuruda bulunduğu öğrenildi. İtiraz ve geri çekilmelerin ardından bu sayı düşecek.

Ayrıca PM'ye Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'ndan girecek 8 kişi için Genel Başkan tarafından belirlenen 12 kişilik liste açıklandı.

Buna göre, CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık, Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan, CHP İstanbul Milletvekili Doç. Dr. Sibel Özdemir, Prof. Dr. Burhan Şenatalar, Prof. Dr. Yüksel Taşkın, Prof. Dr. Fethi Açıkel, Onur Akın, eski milletvekili Prof. Dr. Ayşe Eser Danışoğlu, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Doç. Dr. Yunus Emre, Prof. Dr. Ali Rıza Erbay ve CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer PM'ye 8 üyelik için aday gösterildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar