CHP’de Kılıçdaroğlu aday olabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın erken seçim açıklamasından sonra gözler CHP’ye çevrildi. CHP’nin adayının kim olacağı merek konusu oldu.

CHP’de Kılıçdaroğlu aday olabilir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
19 Nisan 2018 Perşembe 10:08

AK Parti ve MHP ‘Cumhur İttifakı’nı kurmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise yeni hükümet sisteminde aday olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı göstermişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında erken seçim çağrısı yapmış tarih olarak da 26 Ağustos’u açıklamıştı. Bu durum sonrası MHP Lideri Bahçeli ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan basın toplantısı yaparak 24 Haziran’da erken seçim olacağını açıkladı.

 CHP’NİN ADAYI KİM OLACAK?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu erken seçime hazır olduklarını söylerken, adayın kim olacağı ise merak konusu oldu.  Cumhuriyet’te yer alan habere göre, kulislerde Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olma olasılığının güçlendiği yorumları yapılıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanan MYK’nın ana gündem maddesi ise erken seçimler oldu. Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan MYK 5 buçuk saat sürdü.

“BU YIL DEMOKRASİ YILI OLACAK”

Kılıçdaroğlu’nun MYK’da yaptığı konuşmada erken seçim hakkında, “Yangında mal kaçırır gibi” yorumunu yaptığı ve “Biz seçime hazırız, kazanacağız. Bu yıl demokrasi yılı olacak” dediği öğrenildi.

Kulislerde, seçim sürecinin çok kısa olması nedeniyle Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olma olasılığının güçlendiği yorumları yapıldı. MYK’de alınan karara göre cumhurbaşkanı adayı ve milletvekili adaylarının belirlenmesinde süreç hızlandırılacak. MYK’de seçim bildirgesi, hayır cephesi ile ilgili “güç birliği” ilkelerini belirleme dahil, seçim hazırlıklarına dönük görev dağılımının da en kısa sürede yapılması planlandı.

  Temel Karamollaoğlu ve Meral Akşener’in de aralarında bulunduğu parti heyetleri ile tekrar görüşüleceği açıklandı. Cumhurbaşkanı adayı ismi üzerinde durulması beklenen görüşmelerde çalışmalar ‘’ilkeler’’ bazında yürütülecek.

CHP’Lİ TEZCAN: EN BÜYÜK ADAY KILIÇDAROĞLU'DUR

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan katıldığı bir kanalda CHP içinde en güçlü adayın Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi.

Tezcan, “Bana göre CHP içinde en büyük aday Kılıçdaroğlu'dur. Gönlümden geçen isim Genel Başkanımızdır. Ama adayımız Kılıçdaroğlu'dur deme yetkim yok. Bu beni gönlümden geçendir. Bu mesele sadece birini aday yapma meselesi değildir. Bu mesele sonuç alma meselesidir. En kısa sürede adayımızı belirleyeceğiz. Önümüzdeki günlerde çok hızlı bir şekilde belirleyeceğiz. PM bir karar verecek bu konuda. Bizim için 2 günlük bir iştir." İfadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar