CHP Parti Sözcüsü Tezcan'dan Fahreddin Paşa açıklaması

CHP Parti Sözcüsü Tezcan, BAE Dışişleri Bakanı Zayed'in paylaşımına ilişkin, "Bu densizliği şiddetle kınıyoruz" açıklamasında bulundu.

CHP Parti Sözcüsü Tezcan'dan Fahreddin Paşa açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
20 Aralık 2017 Çarşamba 18:08

CHP Parti Sözcüsü Tezcan, BAE Dışişleri Bakanı Zayed'in paylaşımına ilişkin, "Bu densizliği şiddetle kınıyoruz, Türkiye'ye kimsenin, ne tarihinden ne bugününden hakaret etmeye hakkı da haddi de olmadığını bir kere daha hatırlatmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed'in sosyal medyada Fahreddin Paşa hakkındaki paylaşımına da tepki gösterdi.

Bu sözlerin edep, ahlak, vicdan ve vefa kavramlarıyla izah edilemeyeceğine dikkati çeken Tezcan, şu görüşlere yer verdi:

"Tarihe geçmiş Medine müdafasındaki o önemli isim, Fahreddin Paşa'ya ağza alınmayacak hakaret eden sözler, onun üzerinden bugünün Türkiyesine dönük hakaret içeren sözler kabul edilmesi mümkün değildir. Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanına bir şeyi hatırlatmak isterim, o coğrafyada bu milletin evlatları aç, çıplak, yoksulluk içerisinde, sıtmadan ölürken kutsal toprakları korumak için canlarını verdiler, kanlarını akıttılar. Yemen türkülerinin yakıldığı bir milletin evlatlarıyız. Eğer birazcık ahde vefa olsa, birazcık dökülen kana saygı olsa oturup söylediğiniz sözün vicdan azabını yaşarsınız.

Biz biliyoruz ki o coğrafyayı yönetenler, oradaki halklar değil. O coğrafyayı yönetenler, petrollerini çalan gerçek hırsızları bilmeyip, sırtlarını o gerçek hırsızlara dayayarak, o toprakları savunmak isteyenlere kafa tutmayı maharet saymışlardır. Bugün o coğrafyada azıcık kimliklerinin farkına varsalar bugün düştükleri duruma düşmezlerdi. Bu densizliği şiddetle kınıyoruz ve Türkiye'ye kimsenin ne tarihinden ne bugününden hakaret etmeye hakkı olmadığını, haddi de olmadığını bir kere daha hatırlatmak istiyoruz."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar