CHP, İzmir'de kimi aday gösterecek?

CNN Türk Ankara Muhabiri Ünal Kaya CHP kulislerindeki son bilgileri aktardı

CHP, İzmir'de kimi aday gösterecek?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
1 Ekim 2018 Pazartesi 18:37

CHP Kulislerinde Aziz Kocaoğlu’nun yerine aday gösterilecek bir adayın ismi geçiyor mu? Sorusuna CNN Türk Ankara Muhabiri Ünal Kaya, "Aziz Kocaoğlu’nun görevden ayrılması ve bir daha aday olmayacağını açıklaması iki şekilde yorumlanabilir. Bir Genel Merkez kanadından aldığımız bilgi var. İki Aziz Kocaoğlu’na yakın isimlerden aldığımız yorumlar var. Aziz Kocaoğlu’na yakın isimler bu kararın çok daha önceden alındığını 24 Haziran seçimleri sonrasında yaptığı değişim çağrısıyla ilgisi olmadığı yönünde. Zaten bırakacaktı, bu bir örnek davranış olması açıklamasını kullanıyorlar. Kendisinin de ‘zirvedeyken bıraktım’ sözüne atıfta bulunuyorlar. Zirvedeyken bıraktım sözü şu anlama geliyor. CHP’nin yeni dönemde İzmir adayını belirlenirken Aziz Kocaoğlu’nunda dahil olması yönünde bir beklenti var. Çünkü Aziz Kocaoğlu’na rağmen bir aday belirlenirse başarılı olunamayacağı yönünde yorumlar var. Genel Merkezin aday belirlenmesinde Aziz Kocaoğlu’nun görüşünü göz ardı etmemesi gerektiği söyleniyor. Genel Merkez kanadında da şu görüş ön plana çıkıyor. Genel Merkez’le Aziz Kocaoğlu’nun uzun zamandır arası yoktu. Bu seçimlerde de muhtemelen aday gösterilmeyecekti. İzmir’de ön seçimde yapılmazsa adaylığı bir şekilde engellenecekti. Aziz Kocaoğlu’nunda bunu göze almadığı yapılan bir başka bir yorum." açıklamasında bulundu.

 

Tuncay Özkan ismi masada

Ünal Kaya, "İzmir CHP için çok önemli. Anketler yapılacak kamuoyu yoklamaları yapılacak. İzmir CHP’nin elindeki en büyük belediye ve kale olarak görülüyor. Öne çıkan bazı isimler var. Bunların arasında Seferi Hisar Belediye Başkanının adı geçiyor Tunç Soyer. Bölgedeki en güçlü adaylardan biri. Ancak MHP ve İYİ Parti tapanında çok fazla destek görmeyecek iddiaları var. Bir diğer isim ise Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan. Onun da İzmir gibi ulusalcı bir kesimde ciddi bir oy alacağı düşünülüyor. Aziz Kocaoğlu ile Tuncay Özkan’ın aralarının çok iyi olmadığı söyleniyor. Tuncay Özkan’ın aday olması halinde Aziz Kocaoğlu’nun meydanlarda onun için oy istemesi çok mümkün gözükmüyor. Bir diğer isim ise Erdal Aksünger.." şeklinde konuştu.

"İzmir'den bir kadın aday gösterilmesi gündemde"

Kılıçdaroğlu İzmir’de bir kadın belediye başkanı adayına da çok soğuk bakmıyor diyen Kaya açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: CHP kulislerinde ara ara bu konu dolaşıyor. Hatta bu isim parti içinde olacağı gibi parti dışından da olabilir. Hatta genç bir iş kadının da aday gösterilmesi halinde alınan oydan 5-7 puan daha fazla alınabileceği söyleniyor.  

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar