Suudi Arabistan itiraf etti! Cemal Kaşıkçı nasıl öldürüldü?

2 Ekim tarihinde Suudi Arabistan’ın İstanbul Konsolosluğu’na girdikten sonra çıkmayan Cemal Kaşıkçı hakkında yeni gelişme yaşandı. Suudi Arabistan Cemal Kaşıkçının öldürüldüğünü itiraf etti.

Suudi Arabistan itiraf etti! Cemal Kaşıkçı nasıl öldürüldü?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
20 Ekim 2018 Cumartesi 08:42

Günlerdir kamuoyunda merak konusu olan Cemal Kaşıkçı’nın akıbeti belli oldu. Suudi Arabistan, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluk içinde yaşanan arbede neticesinde öldüğünü duyurdu.

18 kişi tutuklandı

Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul Konsolosluğu'nda öldürülmesiyle ilişkili 18 Suudi vatandaş görevden alındı ve tutuklandı. Olayla ilgili Suudi Arabistan Genel İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmed Asiri'nin de görevden alındığı açıklandı

Suudi Arabistan Genel İstihbarat Başkanlığının yeniden yapılandırılması için kurulacak bakanlık komitesinin başında Prens Muhammed bin Selman olacak.

 

Cansız bedenin nerede olduğu bilinmiyor

Kaşıkçı'nın cansız bedeninin nerede olduğuna dair henüz bir açıklama yapılmadı. Gözaltına alınan 18 kişinin arasında ise İstanbul'a gelen ekibinde olduğu öğrenildi. Öte yandan, soruşturmaya ilişkin ise Suudi Kraliyet Savcılığı tarafından 6 savcı görevlendirildi.

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar