Celal Şengör'den tepki çeken bir açıklama daha

Organ bağışı konusunda söyledikleri ile tepki toplayan Prof. Celal Şengör’den tepki çeken bir açıklama daha geldi. Şengör, “Türkiye Afganistan’dır, benim gördüğüm en ilkel nüfuslardan birine sahip" ifadelerini kullandı.

Celal Şengör'den tepki çeken bir açıklama daha
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
23 Ocak 2019 Çarşamba 13:46

Prof. Celal Şengör organ bağışı hakkında, “Taraftar değilim. Elin dangalağına verip onu yaşatmanın anlamı yok ama araştırma yapacaklarsa istedikleri gibi kullansınlar. Araştırma çok mühim. Ben duyuyorum osteoloji dersi için iskelet bulamıyorlar” sözleri ile tepki çekmişti.

Şengör’den bir açıklama daha

Prof. Celal Şengör, Yavuz Oğhan’ın sunduğu ‘Bidebunudinle’ programında açıklamalarda bulundu. Şengör organ bağışı sözleri ile ilgili, “Ben organ bağışına taraftarım, çok hoş bir şey, buna mukabil cesetlerin gömülmesi aptalca bir şey” diyen Şengör, “Benim vüducum, parazit halinde yaşayan bir insana verilmesindense araştırma için kullanılması daha doğru olur. Biz her insanı kutsal addediyoruz, ben öyle addetmiyorum kardeşim” dedi

Organımı Stalin’e vermek istemem

Şöngör, “Ben, bir organımı Stalin’e vermek istemem, herif 20 milyon adam öldürmüş” ifadelerini de kullanırken, eşine “Öldüğümde vücudumu araştırma kurumuna hediye edin, istedikleri gibi kullansınlar” dediğini de belirtti. “Elin dangalağını yaşatmanın anlamı yok” sözlerini yineleyen Şengör, “Sadece kendimden bahsediyordum. Elin dangalağını yaşatmaktansa bilimsel araştırma daha önemlidir” diye konuştu.

“Türkiye, Afganistan'dır”

Şengör, “Türkiye’de bikini giyilmesi, Mercedes’e binilmesi burayı ileri bir ülke yapmıyor. Türkiye Afganistan'dır, benim gördüğüm en ilkel nüfuslardan birine sahip. Ben Antartika hariç her yeri gördüm, çalıştım buralarda… Türkiye’de 1000 senedir adam gibi eğitim yok. Siz bu toplumdan ne bekliyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar