Çavuşoğlu: Yunanistan ile geri kabul anlaşmasını durdurduk

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan’da bulunan darbeci askerlerin tahliyesi hakkında, “Yunanistan ile ikili geri kabul anlaşmamız var. Şu anda o geri kabul anlaşmasını durdurduk" dedi

Çavuşoğlu: Yunanistan ile geri kabul anlaşmasını durdurduk
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
7 Haziran 2018 Perşembe 15:52

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’da düzenlenen ‘Yerel Medya Buluşmaları’ toplantısına katıldı.

Çavuşoğlu,  ABD ile yapılan yol haritasını Münbiç’ten sonra Fırat’ın doğusunda da uygulayacaklarını söyledi. Çavuşoğlu, bu durumun YPG/PKK’nın elinde bulundan tüm bölgelerde olacağını ifade etti.

Mutabakatın bu yönde olduğunu belirten Çavuşoğlu, terör örgütlerinden arındırılan şehirlerin gerçek sahiplerine tekrar verileceğini belirtti.

“YUNANİSTAN İLE İKİLİ GERİ KABUL ANLAŞMASINI DURDURDUK”

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FETÖ’nün yaptığı 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yunanistan’a kaçan askerlerin tahliye edilmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, Yunanistan’ın darbelerden çok çektiğini belirterek, “Yunanistan'da hükümet gerçekten bu konuyu çözmek istiyor. Fakat aynı zamanda görüyoruz ki Yunanistan'a batıdan çok ciddi baskı var. Hele hele Yunan yargıçlara. Onlar diyor ki Yunan yargıçlar bağımsız. Ama biz biliyoruz ki onlara batıdan çok baskı var. AB ile bir göçmen anlaşması var. Bu uygulanıyor. Bir de Yunanistan ile ikili geri kabul anlaşmamız var. Şu anda o geri kabul anlaşmasını durdurduk. Son mahkeme kararından sonra da Yunanistan'a yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz." diye konuştu.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar