Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze tepkisi: Bütün dünyanın gözü önünde bir insanlık suçu yaşanıyor

Gazze'deki İsrail katliamına dünyanın seyirci kalmasına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gazze'de bütün dünyanın gözü önünde bir felaket, bir facia, bir insanlık suçu yaşanıyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze tepkisi: Bütün dünyanın gözü önünde bir insanlık suçu yaşanıyor
Son Güncelleme: 10 Kasım 2023 Cuma 13:35
10 Kasım 2023 Cuma 13:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85'nci yılı dolayısıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla başlayan tartışmanın, yeni anayasa gerekliliğini ortaya koyduğunu söyledi. “Biz tartışmada taraf değil, hakemiz.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerekirse Anayasa ve yasa değişiklikleri dahil, tüm yöntemleri kullanarak tekrar böyle bir tartışmanın ortaya çıkmaması için gerekenleri yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

"Türkiye Yüzyılı'na adım attığımız bugünlerde ülkemizin büyümesi için çalışan herkese şükranlarımı sunuyorum. Anadolu topraklarındaki son devletimizin ilk asrını geride bıraktık. İstiklal bayrağı 1923'ten beri dalgalanıyor. Gazi Mustafa Kemal’in vasiyeti olan, ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma mücadelesini, Milli Mücadele ruhuyla sürdürüyoruz. Türkiye demokrasi ve kalkınma yolculuğuna devam ediyor.

"TÜM DİKKATİMİZİ BÜYÜK TÜRKİYE YOLUNDA SEFERBER EDİYORUZ"

21 yılda asırlara bedel kalkınma hamlesini gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Türkiye dün 'gardırop Atatürkçüleri', bugün de 'sosyal medya Atatürkçüleri' olarak ifade edebileceğimiz kesimden çok çekmiştir. Türkiye bu zihniyete rağmen önüne çıkan engelleri aşarak yoluna devam ediyor. Tüm dikkatimizi büyük ve güçlü Türkiye yolunda seferber etmeye devam ediyoruz.

"GİDEN CANLARIN HESABI SORULACAK"

Dünyada yer alan krizlerin gerisinde sömürge yapıların güçleri var. Bütün dünyanın gözü önünde bir insanlık suçu yaşanıyor. Bütün dünyanın gözü önünde İsrail Gazze'ye yönelik vahşi saldırılarını sürdürüyor. Doğmamış bebeklerden çocuklara, kadınlara ve erkeklere kadar giden canların hesabı elbette sorulacak. Nükleer silah kullanma tehditleriyle sabrımızı zorluyorlar. Bunlar önce insanlık suçu olarak sonra tarih önünde yargılanacaklar. Vatanlarını, canlarını koruma mücadelesi veren Gazzeliler başta, tüm Filistin halkının can, mal güvenliği sağlanana kadar hakkı söylemekten vazgeçmeyeceğiz.

"MASKELERİNİ TEKER TEKER DÜŞÜRDÜK"

Pek çok sınamayı hep beraber verdik. İstikbalimizi ve istiklalimizi hedef alan kirli ittifakların maskelerini teker teker düşürdük. Geldiğimiz noktada kat ettiğimiz mesafe çok önemlidir. Tüm terör örgütlerini ülke içinde faaliyet yürütemez hale getirdik. Her an enselerindeyiz. Suç örgütleriyle ve çetelerle mücadelemizi kararlı bir şekilde yürütmeye devam ediyoruz.

AB içine düştüğü stratejik körlükten kurtulma umudunu giderek yitirmektedir. Umudunu giderek yitiren AB Türkiye'nin kapısını çok çalacak.

"TARTIŞMANIN ÇÖZÜM YERİ ANAYASA'DIR"

Türkiye milli mücadele dönemi hariç milletin ihtiyaçlarını karşılayacak bir anayasaya hiç sahip olamadı. Yapılan onca değişikliğe rağmen güçler ayrılığı sorununun sürekli önümüze çıkıyor oluşu haklılığımızın ifadesidir.

Her kurum gibi yargı kurumlarının da kararları tartışılabilir. AYM'den Yargıtay'a ve Danıştay'a kadar katılmadığımız kararlar olmuştur. Türkiye'de hiçbir kurum eleştirilemez değildir ama bu defa farklı bir sorunla karşı karşıyayız. Anayasa, devlet başkanı sıfatıyla bize devlet organlarının uyumlu çalışmasını temin görevi vermektedir. Biz bu tartışmada taraf değil hakem konumundayız. Tartışmanın çözüm yeri Anayasa'dır. Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasında yaşanan tartışma yeni anayasa yapılması gerçeğini bir kez daha teyit etti.

"GEREKENİ YAPACAĞIZ"

Gerekirse anayasa ve yasa değişiklikleri dahil tüm yöntemleri kullanarak, tekrar böyle bir tartışmanın ortaya çıkmaması için gerekenleri yapacağız. Hem yüksek yargı kurumlarımızın temsilcileriyle hem yetkinliği herkesçe kabul edilen hukukçularımızla görüşerek, meseleye bir hal yolu muhakkak bulacağız."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar