Bakan Kurum’dan muhalefete Kanal İstanbul tepkisi: 'Bürokrat direniyor' yalanını piyasaya sürdünüz

TBMM'de bütçe görüşmelerinde Kanal İstanbul hakkında CHP'ye tepki gösteren Bakan Kurum, "Biz sizin ajandanızı çok iyi biliyoruz. Şimdi de Kanal İstanbul projesinde bürokrat direniyor yalanını piyasaya sürdünüz" açıklamasını yaptı

Bakan Kurum’dan muhalefete Kanal İstanbul tepkisi: 'Bürokrat direniyor' yalanını piyasaya sürdünüz
Son Güncelleme: 12 Aralık 2021 Pazar 15:52
12 Aralık 2021 Pazar 15:40

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile bağlı kuruluşların 2022 yılı bütçeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda görüşülerek kabul edildi. 

Bakan Kurum bütçe görüşmelerinde şu açıklamarı yaptı;

“KANAL İSTANBUL PROJESİNDE ‘BÜROKRAT DİRENİYOR’ YALANINI PİYASAYA SÜRDÜNÜZ”

Kanal İstanbul üzerinden tehdit dili kullanıldığını, müteahhitlerin, devlet kurumlarının, kurum yöneticilerinin hatta vatandaşların tehdit edildiğini vurgulayan Bakan Kurum, tehdit dili sahiplerine şu şekilde seslendi:

“Bugün bu siyaset dilini kullananlar, siyasi geçmişinde tehditten başka bir şey olmayanlardır. Milletimiz bu zihniyeti çok iyi biliyor. Bu zihniyet şimdi, hiçbir mahcubiyet duymadan bu aziz milletle helalleşmekten bahsediyor. Milletten özür dilemesini bilmeyenler, milletten helallik isteyemez. Bu millet size hakkını helal etmez. ‘Büyük projelere imza atmıyor’ diye iftira attığınız bürokratlar, mahkemelerle korkuttuğunuz memurlarımız, ‘AK Parti’ye oy veren öğretmene, öğretmen demem’ dediğiniz yavrularımız sizi affetmezler, haklarını helal etmezler.

Biz sizin ajandanızı çok iyi biliyoruz. Şimdi de Kanal İstanbul projesinde ‘bürokrat direniyor’ yalanını piyasaya sürdünüz. Biz diyoruz ki işte bahsettiğiniz bürokratlarımız burada. Biz bugüne kadar hiçbir tehdit karşısında susmadık, bundan sonra da susmayacağız. Nasıl ki dün Marmaray’ı, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprülerimizi, 1 milyonu aşan sosyal konutlarımızı, İstanbul Havalimanını, şehir hastanelerimizi, millet bahçelerimizi yaptıysak Allah’ın izniyle milletin desteğiyle Kanal İstanbul’u da yapacağız.

Hiç üzülmeyin! Biz gece gündüz eser üretmeye devam edeceğiz. Biz hiçbir zaman dedikoduların, iftiraların, ithamların içinde olmayacağız. Dün olduğu gibi bugün de her zaman milletimizin yanında olacağız! Biz bu millete hizmeti, en büyük şeref olarak görüyoruz. Bu yüzden hep eser üreten tarafta olacağız! Hep yollarda olacağız! Milletimizin ihtiyacı neredeyse orada olacağız! Şırnak’ta olacağız, Edirne’de olacağız, Konya’nın ovalarında olacağız. Trabzon’un dağlarında olacağız. Hatay’ın yollarında olacağız.”

“SALDA’YI SORMADINIZ, SÖYLEYEYİM: SALDA ARTIK ÇOK DAHA GÜZEL!”

Salda Gölü ve çevresini de Marmara Denizi gibi 'Özel Çevre Koruma Bölgesi' ilan ettiklerini anımsatan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, “Salda ile ilgili bir soru sormanızı beklerdim.

Siz sormadınız ama ben size Salda’nın son durumu hakkında bilgi vereyim. Hani hep Salda üzerinden bize iftira atan, milletimizi aldatan arkadaşlardan ricam, özellikle iyi dinlemeleridir. Bakın Salda’da son durum şudur: Artık araçlar gölün çok uzağında park ediyor, kıyısına kadar giremiyor. Çöp yığınları artık yok. İmara açıyorsunuz dediğiniz Salda’da, göl çevresinde derme çatma kaçak yapıların tamamını yıktık. Beyaz Adalar bölgesine de ziyaretçi kısıtlaması getirdik. Salda Gölü’nde su kalitesini iyileştirdik. Salda çevresinde bir çivi bile çakmadan sadece ahşap yapılarla vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderdik. Salda artık çok daha güzel. Bu güzelliği hepinizin görmesini tavsiye ederim.” dedi.

Kurum, 2022 yılı bütçe konuşmasını şu şekilde sonlandırdı:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Cumhuriyetimizin 100. yılını birbirinden değerli, birbirinden büyük eserlerle taçlandıracağız. Ben bu duygularla bir kez daha 2022 yılı bütçemizin ülkemize hayırlı olmasını diliyor, sizleri saygıyla selamlıyorum.”

'TÜM KÜRT KARDEŞLERİMİZ ADINA KONUŞMA HAKKINI NEREDEN ALIYORSUNUZ?'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bakanlığın ve bağlı kuruluşların 2022 yılı bütçe görüşmelerinde milletvekillerinden gelen sorulara yanıt verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile bağlı kuruluşların 2022 yılı bütçe görüşmelerinde HDP’den gelen soruya, “Bütün Kürt kardeşlerimiz adına konuşma hakkını nereden alıyorsunuz?” karşılığını veren Bakan Murat Kurum, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in “İzmir Büyükşehir Belediyesinin kentsel dönüşüm dosyalarının bekletildiği’” iddiasına, “İzmir ile ilgili bekleyen hiçbir dosya bulunmadığı” cevabını verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Uluç’un yönelttiği soruya karşılık olarak, “Öncelikle HDP Grup Başkanvekiline şunu sormak istiyorum: Siz bütün Kürtler adına, Kürt kardeşlerimiz adına konuşma hakkını nereden alıyorsunuz? Size bu hakkı kim veriyor?” sorusunu yöneltti.

Bakan Murat Kurum, “Siz çocuklarımızı dağa çıkarmaktan bahsediyorsunuz, biz çocuklarımız için okul diyoruz, eğitim diyoruz, üniversite diyoruz. Siz yakmak diyorsunuz, yıkmak diyorsunuz; siz yakıp yıkarsınız, biz yaparız. Yakıp yıkanlar yapmanın ne demek olduğunu bilemezler. Milleti memnun etmek olduğunu bilemezler. Demokrasi demokrasi diyorsunuz, eleştirilere sabredemiyorsunuz. Kayyum belediyelerinden bahsediyorsunuz. Siz hep ömrünüzü umutlanmakla geçirdiniz, bundan sonra da aynı umutlanmayla geçireceksiniz. Umutlarınızı milletimiz yine boşa çıkaracak. Bu millet size yetkiyi verip de terör örgütünü destekleyecek bütçe yaptırmaz. Buna müsaade etmez. Siz hâlâ bunu öğrenemediniz.” diye konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar