Bülent Tezcan: İstifa çağrısı disipline sebep olmaz

24 Haziran seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Sayın Erol'un disipline sevk edilme nedeni istifa çağrısı değil, partinin önünde oturma eylemi yapacağım demesidir. Bunu Yüksek Disiplin Kurulu tartışacak, değerlendirmesini kurul yapacak" dedi.

Bülent Tezcan: İstifa çağrısı disipline sebep olmaz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
29 Haziran 2018 Cuma 21:46

Tezcan, Muharrem İnce'nin seçim gecesi herhangi bir açıklama yapmamış olmasına ve kendisinin erken değerlendirme yapmasına dair soru soruya, ''Seçim gecesi TV kanallarında, sadece ajansların verdiği bilgilerin açıklanması nedeniyle saat 9 dan itibaren sandık görevlilerimiz sandıkları tek etmeye başladı. Partilinin bu konudaki rahatsızlığına hak veriyorum, partililer kazanamayınca bir sorumlu arıyorlar, parti yöneticisi olmanın nimeti de var külfeti de var.'' yanıtını verdi.

"Hayal kırıklığını önlemenin bir yolu var, seçimi kazanmak"

"Bütün sandık görevlilerimize SMS ile bilgi geçtik'' açıklamasında bulunan Tezcan ''Kaybetmekten kaynaklı bir moral çöküntüsü var, bu yine olacaktı, bu meselenin üzerinde yoğunlaşarak bu yüzden kaybettik gibi bir algı doğru değildir. Beklediğiniz sonucu alamazsanız hayal kırıklığı her seçimde çıkar. Hayal kırıklığını önlemenin bir yolu var, seçimi kazanmak'' şeklinde konuştu. 

"Seçimi kazanmadığınız sürece parti tabanı mutsuz olacaktır"

Sayım döküm tutanaklarındaki sonuçların herhangi bir biçimde değiştirilip yansıtıldığını iddia etmemiz mümkün değil, bizdekiler ile tutuyor şeklinde konuşan Bülent Tezcan, "Doğru sınav verdiğimizi düşünüyorum, doğru sınav vermiş olmak her zaman bütün kamuoyunu tatmin etmiş olmak anlamına gelmiyor. Seçimi kazanmadığınız sürece parti tabanı mutsuz olacaktır. Bilgilendirme konusunda bir eksiğimiz olmadı, itiraz süreçlerinde de itirazlar düzenli olarak yapıldı'' vurgusunu yaptı.

"İnce ertesi gün açıklama yapmayı tercih etti, bunda yadırganacak bir şey de yok"

Bülent Tezcan, ''İnce ertesi gün açıklama yapmayı tercih etti, bunda yadırganacak bir şey de yok. Haksız yere o kampanyayı yürüten arkadaşımız o gece konuşsa bütün şimşekleri üzerine almış olacaktı, ertesi gün daha rahat daha sakin bir tablo ile açıklama yaptı.'' ifadelerini kullandı.

"İstifa çağrısı disipline sebep olmaz"

''İstifa çağrısı disipline sebep olmaz'' diyen Tezcan açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: Sayın Erol'un disipline sevk edilme nedeni istifa çağrısı değil, Parti'nin önünde oturma eylemi yapacağım demesidir. Bunu Yüksek Disiplin Kurulu tartışacak, değerlendirmesini kurul yapacak, o neden ben konuşmak istemiyorum.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar