Oktay’dan operasyon mesajı: Bugün girebilecek şekilde hazırız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Fırat’ın doğusuna yönelik olası bir operasyon hakkında, “Bugün girebilecek şekilde, biz her zaman hazırız. Türkiye'ye karşı güvenlik tehdidi oluşturabilecek hiçbir faaliyete biz müsaade etmeyiz” dedi

Oktay’dan operasyon mesajı: Bugün girebilecek şekilde hazırız
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
7 Mart 2019 Perşembe 11:44

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Anadolu Ajansı Editör Masası’na konuk oldu.

 Yerel seçimlere değinen Oktay, İYİ Parti ve CHP arasında yapılan ittifak hakkında "Bu ittifakın parçası olan ama milletin karşısına çıkıp da cesaretli bir şekilde 'HDP de buradadır' diyebileceğimiz, o cesareti gösterecek bir ittifak görmüyoruz karşımızda, ama ittifak bu. İttifak, karşıdaki CHP ile İYİ Parti arasında mı? İttifak, CHP, İYİ Parti, HDP... Dolayısıyla PKK'nın yoğun bir desteğini her türlü görüyorsunuz. Bir ittifaka bir terör örgütünün desteği mümkün müdür? Böyle bir şey söz konusu olabilir mi? Terör örgütünün seçim kampanyasında ne işi olabilir?” açıklamasını yaptı.

“Bugün girebilecek şekilde hazırız”

 Fırat’ın doğusuna yönelik olası bir operasyon hakkında konuşan Oktay, “Bugün girebilecek şekilde, biz her zaman hazırız. Türkiye'ye karşı güvenlik tehdidi oluşturabilecek hiçbir faaliyete biz müsaade etmeyiz. Böyle bir şey olursa bir gece ansızın gelebiliriz diyoruz, bunu yapacağız. Münbiç'te de yapacağız. Biz ne gerekirse yapacağız, burada teröristlerin varlığına ve Türkiye'ye tehdit oluşturmasına asla müsaade etmeyeceğiz” dedi

“Türkiye S-400 ile ilgili kendi çıkarı neyse onu yapar”

 ABD’nin S-400 açıklaması ile ilgili yapılan tepkilere Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay da katıldı. Oktay S-400 konusunda ise şu ifadeleri kullandı:

Türkiye S-400 ile ilgili kendi çıkarları neyse onun gereğini yapıyor, kendi kararını veriyor, kendi seçimini yapıyor. Türkiye kararını verirken sadece kendi çıkarlarını düşünür. S-400 ile alakalı ilk teslimatı temmuzda almayı düşünüyoruz. Herhangi bir konuda, hele hele imza atmışsak, gereğini yaparız. Türkiye'nin inatlaşma vesaire gibi bir tutumu da yok. S-400'ü almamız, Patriotlarla alakalı 'almıyoruz' anlamında değil. Bizim ihtiyacımız var ve orada da şartlarımız sağlanırsa oturur konuşuruz. Türkiye'deki piyasanın bugünkü ve gelecekteki durumuyla S-400'ün uzaktan yakından bir alakası yok."

 

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar