Kılıçdaroğlu: Brunson için ne müzakeresi yaptınız?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu konuşmasında, "Brunson için ne müzakeresi yaptınız?" dedi

Kılıçdaroğlu: Brunson için ne müzakeresi yaptınız?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
16 Ekim 2018 Salı 14:54

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

Suriye’ye girilmemesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu bu konuda dinlenilmediklerini söyledi. Kılıçdaroğu, “Özellikle AK Parti'ye oy veren vatandaşlarım Suriyelilerden memnunsanız başımın üstüne. Memnun değilsiniz onları Suriye'ye gönderecek olan parti CHP'dir. Bir yarayı saracağız. Kimsenin burnunu kanatmadan." dedi

 Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

"Devleti yönetmek farklı bir şey. Devleti yöneten kişilerin ahlaklı olması gerekir. Hem devleti yöneteceksin hem yalan söyleyeceksin Devlet yönetiminde her zaman ciddiyet gerekir. Güç ve yetkiler tel elde toplanmazsa. O zaman karışıklık çıkar.

Türkiye’de bugün denge diye bir şey yok. Devlet yönetiminde açıklık ve şeffaflık gerekir.

 Brunson’ın olayı ne oldu. Bizim papaz özel uçakla gitti. Hani göndermiyordun, hani casus diyordun, ne oldu da verdin? Sen Türkiye Cumhuriyeti’nin onuru ve şerefi ile nasıl oynarsın?

 

Sayın Bahçeliye açık çağrı yapıyorum. Türkiye’nin onurunu zedeleyen bu zata destek vermeyi sürdürecek misin?

Özel uçakla gitti, orada karşılandı. Trump, “Uzun ve yorucu bir müzakere dönemi geçirdik. Bu ülkede fidye ödemiyoruz en azından. Aksi takdirde kötü şeyle karşılaşacaksınız.” Şimdi soruyorum ne müzakeresi yaptınız? Ya Trump yalan söylüyor ya sen?

 

Sen Türkiye’nin iradesini Trump’a verdin senin yatacak yerin yok. Trump teşekkür ediyor Erdoğan’a.

Mustafa Kemal Atatürk ölmeden el yazısı ile vasiyetini yazdı. İş Bankası’ndaki hisseler bize ait değil sadece biz temsil ediyoruz. Kenan Evren de diktatördü o da aynısını yapıyordu. Sen de diktatörsün sen de aynısını yapıyorsun. Hukuk zemininde her şeyi yapacağız."

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar