Bozdağ: Rıza Sarraf'ın sağlık durumu iyi

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, ABD'nin Rıza Sarraf ile ilgili verilen notaya cevap verdiğini ve Sarraf'ın sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Bozdağ: Rıza Sarraf'ın sağlık durumu iyi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:45
16 Kasım 2017 Perşembe 14:43

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Rakka'dan DEAŞ'lı teröristlerin tahliye görüntülerine ilişkin şunları söyledi; ABD'nin haberi olmadan yapmaları mümkün değil. DEAŞ'le mücadele de samimi değiller. Samimi olsalar bir terör örgütünü bitirirken diğerini desteklemezler."

"DEAŞ'E KARŞI SAMİMİ MÜCADE EDİLMİYOR"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, gazetecilerin sorularını yanıtladı. DEAŞ ile PYD/YPG arasındaki anlaşmaya tepki gösteren Hükümet Sözcüsü Bozdağ şunları söyledi: "DEAŞ ile gerçekte ve samimi bir mücadele yapılmıyor, bir terör örgütü diğer bir  terör örgütünü yaşatmak, korumak için onunla iş birliği yapıyor. Bu iş birliği de  ABD'nin gözetim ve denetimi altında yapılıyor. Bu kabul edilebilir bir durum  değildir. Vahim bir hatadır. Bütün dünyanın gözü önünde onları yok etmek için ant  içtiğini söyleyenler, ellerine fırsat geçmişken bu teröristleri yok etmek yerine  onları koruyan, kollayan bir yaklaşım ortaya koymuşlardır. Fevkalade büyük bir  hatadır, büyük bir yanlıştır ve bütün dünyanın bu vahim hatayı, yanlışı  görmelerini ve bu konudaki riyakar tutumu yakından değerlendirmelerini  bekliyoruz."

"RIZA SARRAF'IN SAĞLIK DURUMU İYİ"

Rıza Sarraf Türkiye Cumhuriyet Devleti vatandaşıdır. Avukatı 5 gündür ulaşamıyorum deyince ülkemiz bir nota vermiştir. Bu, vatandaşımıza ulaşılamıyor notasıdır. Ama bazı çevreler bunları yanlış yere çıktı. Nota diplomatik bir yazışma usulüdür. ABD'den sözlü bir açıklama geldi, Sarraf'ın durumunun iyi olduğuna dair bir açıklama yapıldı. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar