Bozdağ, erken seçimin 24 Haziran’da olmasının nedenini açıkladı

MHP Lideri Bahçeli grup toplantısında erken seçimin 26 Ağustos’ta yapılmasının gerektiğini söylemişti. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ erken seçimlerin neden 24 Haziran’da yapılacağını açıkladı.

Bozdağ, erken seçimin 24 Haziran’da olmasının nedenini açıkladı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
19 Nisan 2018 Perşembe 11:01

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında bir anda gündem olacak bir konuşma gerçekleştirmiş ve seçim tarihinin öne alınması gerektiğini ifade etmişti. 

NEDEN 24 HAZİRAN?

Bahçeli’nin erken seçim tarihini 26 Ağustos olarak göstermesine karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan ise basın toplantısında 24 Haziran olarak açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ AA Editör Masası’nda gündeme ilişkin yaptığı açıklamalarda seçim tarihine de değindi.

Bozdağ, “Neden 24 Haziran denilirse, seçim uygun bir tarih. Ağustos, yazın ortası, hac vakti. Tatil ve hac nedeniyle ikamet yerleri dışında olabilir. Seçime katılım düşebilir. Üst düzey katılım herkesin görevidir. Herkesin iradesini sandığa yansıtması için 24 Haziran'a alındı. Daha fazla seçimi tartışmakla vakit kaybedilmesin istedik. Haziran herkesin katılabileceği bir tarih. Ramazan ayı var, üniversite sınavları var, okul yeni kapanmış oluyor. Bu tarih seçim için uygun bir tarihtir.” İfadelerini kullandı.

 Vatandaşların bu tarihte rahatlıkla sandığa gidebileceğini söyleyen Bozdağ, “Kasım'da da yapılabilirdi. Türkiye'nin siyasete dair aksatılmaların önüne geçilmesi için bu tarih öne alındı. Yeni sistem fiilen hayata geçsin. Millet sistemin faydası artık yaşansın. Türkiye yeni sistemle; ekonomi, terör ve dış politikada bugünkünden daha hızlı hareket etme kabiliyetine kavuşacak. Sistemi değiştirdik ama, sen kenarda dur, biz yolumuza devam edelim diyorduk. Artık hayata geçirmenin geciktirmenin kimseye faydası yok." diye konuştu

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar