Boğaziçi Üniversitesi'ndeki gösterilere polis müdahale etti

İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olaylarla ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki gösterilere polis müdahale etti
Son Güncelleme: 2 Şubat 2021 Salı 09:02
2 Şubat 2021 Salı 08:58

Boğaziçi Üniversitesi'ne yapılan rektör atamasının ardından gelişen olayların ardından İstanbul Valiliği tarafından bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binasını ablukaya alan ve aralarında öğretim üyeleri ile LGBT Kulüp üyesi öğrencilerin de bulunduğu bir grup göstericiye, üniversite özel güvenlik görevlileri tarafından eylemin sona erdirilmesi ve dağılmaları yönünde uyarılarda bulunulmuştur. Yapılan uyarılara itibar etmeyen göstericiler İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizin müdahalesiyle dağılmaları sağlanmıştır"

159 kişi gözaltına alındı

İstanbul Valiliği daha sonra yaptığı açıklamada "Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs önünde düzenlenen gösterilerde yapılan tüm uyarılara rağmen eylemi sona erdirmeyen (108),Rektörlüğü ablukaya almak suretiyle bina içinde bulunanların dışarıya çıkmasını engelleyen ve tüm uyarılara rağmen bu eylemlerinden vazgeçmeyen göstericilerden (51) olmak üzere toplam (159) şüpheli Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğünce gözaltına alınmıştır. Konuyla ilgili adli soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verdi.

98'i serbest

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen gösterilerde dün gözaltına alınan şüphelilerden 98'i,İl Emniyet Müdürlüğünce ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla serbest bırakılmıştır. Konuyla ilgili adli soruşturma devam etmektedir" denildi.

Muhalefetten tepki

Muhalefetten Boğaziçi'ndeki gözaltılara tepki gecikmedi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Rektör Bulu'ya görevinden ayrılma çağrısında bulundu. DEVA Partisi lideri Ali Babacan da öğrencilerin serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar