İmamoğlu atamalar hakkında konuştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İSBAK A.Ş ve İETT Genel Müdürü atamalarıyla ilgili eleştirilere yanıt verdi. İmamoğlu atamalarla ilgili ''Siyasi hesapların dışında bir dönem tarifledim. Ben o yerdeyim.'' dedi.

İmamoğlu atamalar hakkında konuştu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
11 Ağustos 2019 Pazar 14:19

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İSBAK A.Ş ve İETT Genel Müdürü atamalarıyla ilgili eleştirilere yanıt verdi. İmamoğlu eleştirilere “Siyasi hesapların dışında bir dönem tarifledim. Ben o yerdeyim ve hiç ayrılmayacağım o yerden. Yani şöyle mi yapalım: ‘Herkesin geçmişteki GBT’lerini önümüze alalım birilerinin yaptığı gibi fişleyelim sağa atalım fişleyelim sola atalım. Sizler ya da sizlerin tanıdığı birçok insan bu haksızlıklara isyan etmediler mi? Ettiler. Ben o değilim” yanıtını verdi.

Tepki çeken paylaşımlarda bulunan İBB personeli olan kişilere yönelik yorumları da “Kişisel iradem ile ‘şunu işten atın şunu işe alın’ dediğim an ben şikayet ettiğim insanlar gibi olurum. Belediye burası babamın şirketi değil” şeklinde değerlendirdi.

''Birilerinin yaptığı gibi fişleyelim mi?''

CHP örgütü içinden yükselen yeni atanan isimler arasında CHP kökenli bir yönetici olmamasına ilişkin eleştirilere İmamoğlu “Birçok CHP'li arkadaşımız yanımızda görev yapıyor. Birçoğu öyle. Hatta fazlası ile çoğu çoğu öyle. Olacaktır da. Yarın Ak Partili geçmişi olan birisi de aramızda olacaktır. HDP’li geçmişi olan birisi de aramızda olacaktır. Olmalıdır da. MHP'li de olacaktır. Bunu niye söylüyorum? Geçmiş etiketlerine geçmiş titrine… Yani şöyle mi yapalım: ‘Herkesin geçmişteki GBT'lerini önümüze alalım birilerinin yaptığı gibi fişleyelim sağa atalım fişleyelim sola atalım. Ona göre karar verelim böyle bir şey mümkün mü? Sizler ya da sizlerin tanıdığı birçok insan bu haksızlıklara isyan etmediler mi? Ettiler. Ben o değilim. CHP'li yol arkadaşlarımdan fazlasıyla faydalanıyoruz, faydalanmaya devam edeceğiz. Bunun yanı sıra diğer siyasi partilerden insanlarla da ilişkimiz devam edecek onlardan da faydalanacağız. Sadece ittifak üyesi olan iki parti değil birçok var. Bir de partili olmayan milyonlarca insan var Türkiye'de. Türkiye'deki siyasi partilerin üye yapısına bakalım, üst üste koyalım hadi diyelim ki 5 milyon veya 6 milyon. Kalan 70 milyon ne olacak? Partiler üzerinden mi hareket edeceğiz? Hayır, liyakat üzerinden. Bir bölüme atadığımız bir kişiden çok daha başarılı bir arkadaş yok mudur Türkiye'de? Elbette vardır. Biz en iyisini bulduk diyemeyiz ki. Ama iyilerinden birini seçmeye çalıştık. Dolayısıyla yarın daha iyileri de gelebilir aramıza katılabilir. İstanbul büyük bir organizasyon. Göreceksiniz ekip gittikçe büyüyecek ve çok bağımsız çok özgün bir ekip olacak” ifadelerini kullandı. 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar