Beyaz Saray’dan Suriye açıklaması: Kesin bir karara varılmadı

ABD ve Rusya arasında süren Suriye geriliminde ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Konseyi ile toplandığı ve kesin bir kararın çıkmadığı belirtildi.

Beyaz Saray’dan Suriye açıklaması: Kesin bir karara varılmadı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
13 Nisan 2018 Cuma 07:48

 ABD Başkanı Donald Trump’ın Twitter’dan yaptığı “Hazır ol Rusya” mesajı iki ülke arasında gerilim başlamasına neden oldu.

 Beyaz Saray yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Konseyi ile Suriye gündemiyle toplandığı ifade edildi.

 Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders toplantı sonrası yazılı açıklamada bulundu.  Sanders, toplantıda ’nihai bir karar çıkmadığı’nı belirtti.

Sanders, açıklamasında, "Başkan, ulusal güvenlik ekibiyle Suriye'deki son durumu ele almak üzere yaptığı toplantıyı henüz bitirdi. Nihai bir karar alınmadı. İstihbarat raporlarını değerlendirmeye devam ediyoruz, müttefiklerimiz ve ortaklarımızla görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Başkan bu akşam Cumhurbaşkanı Macron ve İngiltere Başbakanı May ile görüşecek." ifadelerine yer verdi.

Trump en son Twitter’dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

“Hiçbir zaman Suriye'ye ne zaman bir saldırı düzenleneceğini dile getirmedim. Çok yakında olabilir veya o kadar da yakın olmayabilir! Ne olursa olsun, ABD, benim yönetimimde, bölgeyi DEAŞ'tan temizleme konusunda harika iş çıkardı. Hani, Amerika'nın teşekkürü nerede?”

 RUSYA’DAN DOĞU GUTA AÇIKLAMASI

 Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye ordusunun Doğu Guta’da kontrolü tamamen sağladığını açıklamıştı.

 DOĞU GUTA VE DUMA’DA KİMYASAL SALDIRI

 Suriye hükümetinin Doğu Guta ve Duma’da kontrolü sağlamak içn kimyasal madde kullandığı belirtilmişti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar