Beşiktaş Demba Ba ile görüşüyor. Demba Ba kimdir?

Demba Ba'yı yeniden kadrosuna katmak isteyen Beşiktaş'ın Senegalli golcüyle yaptığı görüşmenin detayları da netleşti.

Beşiktaş Demba Ba ile görüşüyor. Demba Ba kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
19 Mayıs 2018 Cumartesi 09:28

Beşiktaş yeni sezonda bütçeyi çok aşmayacak ve maliyeti uygun isimlere yönelecek olan yönetim Demba Ba ile pazarlıklar yapılıyor. Teknik direktör Şenol Güneş’in transfere onay verdiği yönetimin de maliyetin uygun olması için çalıştığı belirtildi. Demba Ba’nın Beşiktaş’a ilk gelişinde büyük rol oynayan 2. Başkan Ahmet Nur Çebi’nin görüşmelerini yürüttüğü, Ba transferinde henüz imza atılmadığı ve tecrübeli futbolcu ile yönetim arasında 1 milyon euroluk fark kaldığı belirtildi. Serbest olan Demba Ba bu kozu kullanarak yönetimden yıllık 3 milyon Euro’dan 2 yıllık sözleşme talep etti.

Rakamı fazla bulan Çebi ilk aşamada bir yılda 2 milyon euro önerdi. Demba Ba’nın bu teklife sıcak bakmadığı  ve süre istediği, tarafların pazartesi günü bir araya gelip transfer olayının netleşeceği bildirildi.

Beşiktaş Demba Ba'yı, 2014 yılının yaz aylarında 6 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Chelsea'den transfer etmişti. Senegalli yıldız 2014-2015 sezonunda Siyah-Beyazlılar ile çıktığı 29 Süper Lig maçında 18 gol atıp 5 de asist yapmıştı.

Siyah-Beyazlılar, 1 sezon oynattığı Demba Ba'yı 13 milyon euro karşılığında Çin Süper Ligi ekiplerinden Shanghai Shenhua'ya sattı. Senegalli golcü, geçen sezon ligin ikinci yarısında Çin ekibinden Beşiktaş'a kiralık olarak geri dönmüş, sezon sonunda ise bedelsiz olarak gittiği Süper Lig ekiplerinden Göztepe'yle 1 yıllık sözleşme imzalamıştı.

DEMBA BA KİMDİR?

25 Mayıs 1985 tarihinde Sevres'te dünyaya gelen Demba Ba profesyonel futbol hayatının ilk yıllarında Rouen ve Mouscron takımlarında forma giydikten sonra 2007-2008 sezonunda Alman ekibi Hoffenheim'a transfer oldu.

Hoffenheim'da 3,5 sezon boyunca 106 maça çıkan Senegalli oyuncu bu maçlarda 40 kez rakip fileleri havalandırdı.

Almanya'dan sonra 2010-2011 sezonu devre arasında İngiltere defterini açan Demba Ba, Premier Lig'te West Ham United, Newcastle United ve Chelsea formaları giydi. 3,5 sezon boyunca 122 maça çıkan Ba bu süreçte 50 gol atma başarısı gösterdi.

2014-2015 sezonunda Beşiktaş'a transfer olan Demba Ba 44 maça çıkarken bu maçlarda 27 kez gol sevinci yaşadı.

Son olarak Shanghai Shenhua'da 37 maçta forma giyen Senegalli oyuncu 29 gol attı.

Demba Ba daha sonra Beşiktaş’a kiralık olarak dönmüş, buradan da Göztepespor’a transfer olmuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar