BBP idam cezası için yasa teklifine hazırlanıyor

BBP Genel Başkanı Destici, idam cezası ile ilgili yasa tekliflerini Ekim ayında Meclis'e sunacaklarını açıkladı. Destici, "Teklif, cinsel sapıklık ve terör faaliyetlerinde yer alma suçlarına karşı idamı geri getirmeyi kapsayacak" dedi.

BBP idam cezası için yasa teklifine hazırlanıyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
25 Eylül 2018 Salı 18:40

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici, "İdam cezası talebimizle ilgili hazırlıklarımız son aşamasına geldi. Meclis açıldığında idam teklifimizi önce kamuoyuyla paylaşacağız, sonra da HDP dışındaki grupları ziyaret ederek teklifimize desteklerini isteyeceğiz." dedi.

İdam cezası için yasa teklifi

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Destici, bir soru üzerine idam cezası taleplerini 1 Ekim'de TBMM'ye sunmayı hedeflediklerini belirterek, "HDP dışındaki grupları ziyaret ederek teklifimize desteklerini isteyeceğiz. Teklifimiz cinsel sapıklık ve terör faaliyetlerinde yer alma suçlarına karşı idamı geri getirmeyi kapsayacak." diye konuştu.

"MHP'den gelen her teklif bizim için kıymetlidir"

Milliyetçi Hareket Partisi'nin Meclise sunduğu af tasarısına ilişkin görüşlerini de açıklayan Destici, "MHP'den gelen her teklif bizim için kıymetlidir ve değerlidir. Şu anda arkadaşlarımız bu teklif metnini inceliyorlar, yarın yapacağımız basın toplantısında bu konuyu geniş kapsamlı değerlendireceğiz." ifadesini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar