Murat Bardakçı yazdı: Atatürk'ün 1931'deki bilinmeyen bayram kararı

Habertürk yazarı Murat Bardakçı, Mustafa Kemal Atatürk'ün dinî bayramlar ile alâkalı düşünceleri ile kendisine gönderilen bayram tebrikleri hakkındaki kararını bildiren 19 Şubat 1931 tarihli bir arşiv belgesini paylaştı.

Murat Bardakçı yazdı: Atatürk'ün 1931'deki bilinmeyen bayram kararı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
11 Ağustos 2019 Pazar 14:38

HaberTürk yazarı Murat Bardakçı, Türkiye'nin kurucu Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün dinî bayramlar ile alâkalı düşünceleri ile kendisine gönderilen bayram tebrikleri hakkındaki kararını bildiren 19 Şubat 1931 tarihli bir arşiv belgesini paylaştı.

1931 yılında Ramazan Bayramı'nın gelmesinden birkaç gün önce yazılan ve Cumhurbaşkanlığı Arşivi'nde muhafaza edilen belgede, Atatürk'ün uzun seneler Özel Kalem Müdürlüğü'nü yapan Hasan Rıza Bey'in Konya'dan Ankara'ya, Cumhurbaşkanlığı'ndaki ofisine gönderdiği telgrafta, "Reisicumhur Hazretleri dinî bayramlara fazla bir mevki vermemek için vâkî olan tebrikata cevap vermemeyi tercih buyurmuşlardır. Kemâl-i t'âzimle arzederim" ifadeleri bulunuyor. Bardakçı, günümüz Türkçesi ile mesajda "Cumhurbaşkanı Hazretleri dini bayramlara fazla bir yer vermemeyi arzu ettiklerinden gönderilen tebriklere cevap vermeyeceklerdir; üstün saygılarla arzederim" dendiğini belirtti.



Murat Bardakçı'nın yazısının tamamı için tıklayınız. 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar