Başbuğ: Suriye’deki savaşı Esad kazandı

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Suriye’deki iç savaşı Rusya ve İran’ın desteği ile Esad’ın kazandığını söyledi

Başbuğ: Suriye’deki savaşı Esad kazandı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
1 Aralık 2017 Cuma 10:25

 Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Uludağ Üniversitesi'nde Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen bir söyleşide konuştu.

DEAŞ gibi bir yapılanma olmazsa Suriye'deki iç savaşın bitmek üzere olduğunu belirten Başbuğ, "Esad bu iç savaşı Rusya ve İran’ın desteğiyle kazandı" dedi.

“ORTA DOĞU ÇÖZÜLEMEMİŞ BİR KONU”

İlker Başbuğ yaklaşık 2 saat süren söyleşide öğrencilere, yakın tarihte özellikle Osmanlı dönemini ele alarak Ortadoğu'nun kritik olaylarını, tarihsel önem taşıyan noktalarını anlattı. Ortadoğu konusunun çok derin ve karmaşık bir konu olduğuna dikkat çeken Başbuğ, "Orta Doğu karmaşık bir konum ve çözülememiş bir konu, kolay anlatılıp kolay yorumlanabilecek bir konu değil. Tabi ki bu konuda ben de uzman değilim. Orta Doğu dediğimiz zaman ilk önce şöyle bir yakın tarihteki dönemine bakmamız lazım. Orta Doğu dediğimiz yer dünyadaki ilk medeniyetlerin ortaya çıktığı, bütün büyük dinlerin ortaya çıktığı, bütün kültürlerin ortaya çıktığı bir yerdir. Orta Doğu'yu bu programda yakın çağdan bugüne şeklinde inceleyeceğiz" diye konuştu.

“ESAD İÇ SAVAŞI KAZANDI"

Konuşmasında Suriye iç savaşına da değinen Başbuğ, "Suriye’deki iç savaşı Esad kazandı. Artık bunu böyle görmeniz lazım. Suriye’deki iç savaş bitmek üzere. DEAŞ gibi bir oyun, yapılanma olmazsa Suriye’deki iç savaş son günlerine geldi. Siyaseti, stratejiyi tayin ederken bu hususu en üst noktaya koymanız lazım. Esad bu iç savaşı Rusya ve İran’ın desteğiyle kazandı." şeklinde konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar