Başbakan Binali Yıldırım'dan KHK ve bedelli askerlik açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, "Son OHAL KHK'sı bu gece yayımlanacak ve ihraçlar olacak. İhraçlar genellikle emniyet ve TSK'dan olacak" açıklamasında bulundu. Yıldırım açıklamasının devamında, "Bedelli askerlik Meclis tatilinden sonraki dönemde ele alınacak konulardan bir tanesi" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'dan KHK ve bedelli askerlik açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
6 Temmuz 2018 Cuma 19:16

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde başbakanlık muhabirleri ile bir araya geldi. Yıldırım, Kanun Hükmünde Kararname ve bedelli askerlikle ilgili açıklamalar da bulundu.

"Bugün bir KHK çıkacak"

Başbakan Binali Yıldırım, "Bugün bir KHK çıkacak, bu gece yayınlanır." dedi. Başbakan Yıldırım, KHK'de "ihraçlar olup olmadığı" sorusunu "Bütün kurumlardan var, ağırlıklı emniyet ve TSK." şeklinde yanıtladı.

"Bedelli askerlik Meclis tatilinden sonraki dönemde ele alınacak"

Bedelli askerlikle ilgili açıklamada bulunan Başbakan Yıldırım, "O konuyla ilgili verilmiş bir karar yok. Benim düşüncem çok daha radikal, bunun geçici bir düzenleme olmaması gerektiğini düşünüyorum. O konuda bir çalışma yapılıyor. Çalışmalar yapılacak ve bir rapor ortaya çıkacak. O rapora göre biz de hareket edeceğiz. Zaten bizim profesyonel askerliğe geçiş başladı. Terörle mücadeledeki operasyonlara silah altına alınan askerler götürülmüyor. Buradaki esas olan yığılmanın gelecek yıllara artarak devam etmemesini sağlayacak bir çalışma. Sıradan bir bedelli çıkartmak derdimize derman olmayacak. Askere alınmama işi onların kabahati değil. Bizim buna çözüm üretmek gibi bir sorumluluğumuz var. Meclis açıldığında bu konu ele alınacak. Meclis tatilinden sonraki dönemde ele alınacak konulardan bir tanesi" ifadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar