Başbakan Binali Yıldırım: 2018'de mazot ve yeme çok önemli destekler vereceğiz

Başbakan Binali Yıldırım Kırşehir AK Parti İl Kongresi'nde konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım: 2018'de mazot ve yeme çok önemli destekler vereceğiz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
6 Ocak 2018 Cumartesi 17:24

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasının satır başlıkları;

Maşallah gençler sizlerle gurur duyuyoruz. Sizler bu ülkenin geleceğinin teminatısınız. 15 yıldır bu davaya hizmet eden herkese şükranlarımı sunuyorum. Ahilik bu toprakların mayasıdır. Ahiliği anlamayan bu milleti tanıyamaz. Ahilik dağıtan değil toplayandır yıkan değil yapandır. AK Parti'nin de ahiliği budur. Biz 80 milyonun kardeşliğinden başka bir şeyi önemsemeyiz. Gayemiz hakkın ve halkın rızasını kazanmaktır.

AHİLİK NEDİR?

Ahilik, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Anadolu’da yaşayan halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında yetişmelerini sağlayan, onları ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenmedir. Kurucusu Ahi Evran'dır ve kendi kural ve kurulları vardır. Günümüzün esnaf odalarına benzer bir işlevi olan Ahilik iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzendir.

 

"ENKAZ ŞEKLİNDE ALDIK ENKAZ ŞEKLİNDE DEVRETME DÖNEMİ SONA ERDİ"

2002'de Türkiye'nin ekonomisi, işçisini karamsarlık sarmıştı. Hiç kimse geleceğinden umutlu değildi. Bırakın 20 - 30 yılı görmek 2 hafta sonrasından emin değildi. Kurucu Liderimizi Recep Tayyip Erdoğan Anadolu erenlerinden aldığı ruhla kolları sıvadık yollara düştük. Bu millete inandık millete genel başkanımıza ve bize inandı. En güçlü şekilde bize destek verdi. Aziz milletimizin imkânlarını yine millet için kullanarak yeniden diriliş mücadelesini başlattık. Dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürdük. Enkaz devraldık edebiyatına asla sığınmadık. Sizler Türkiye'nin bolluk ve raf içinde olduğu yılları hatırlarsınız. Enkaz şekilde alınıp enkaz şekilde devretme dönemi AK Parti ile sona ermiştir. Ülkeyi aydınlık günlere çıkardık. Taş üstüne Taş koyduk. Gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Allah bu çalışmaların karşılığı verdi. Çok şükür ülke 3 kat büyüdü. 

"DİĞER ÜLKELER İFLAS BAYRAĞINI ÇEKERKEN BİZ BAŞARIDAN BAŞARIYA GEÇTİK"

Bir yandan vesayet odaklarıyla mücadele ettik. Bir yanda da ülkemizi kalkındırmak için çalıştık.  Bugün sadece milli eğitim bütçesi bile 2002 bütçesinin tamamında fazla. Sırf buna bile bakarak ekonominin nereden nereye geldiğini görebilirsiniz. Dünyaya her ilimiz açılıyor ve ticaret yapıyor. Milli gelir 3 bin dolardan 11 bin dolar seviyesine çıktı. Ülkeler iflas bayrağını çekerken Türkiye'ye başarıdan başarıya geçmeye devam ediyor. Türkiye'yi nereden nereye getirdiğimizi siz biliyorsunuz. İhracatta en iyi ikinci yılı yaşıyoruz. 127 milyar dolar ihracatı aşarak bir rekor kırdık. Yeni yılda 172 milyar dolar hedef koyduk inşallah bunu da başaracağız.

"TARIM DESTEKLERİNİ TAM 7 KAT ARTTIRTIK"

Tarım desteklerini tam 7 kat arttırdık. Kırşehir'de hayvancılık alanında çok önemli yol aldı. Kırşehir'i desteklemeye devam edeceğiz. Tarımdan elde edilen milli geliri tam 4 kat arttırdık. Türkiye bu rakamlarla dünyada bir numara oldu. Türkiye'ye de bu yakışır. 2018 yeni bir uygulamaya geçiyoruz. Tarımda 2 önemli kademeye çok önemli destek vereceğiz. Mazot ve yeme çok önemli destek vereceğiz. 

İşçimizi memurumuzu enflasyona yenik düşürmedik. Milletimizi yücelterek AK yarınlara taşıyacağız. Daha çok yol yürüyeceğiz. Durmak yok yola devam diyeceğiz.

"KARDEŞ İRAN HALKININ BU OYUNLARA KARŞI DİK DURACAĞINA İNANIYORUZ"

Bazı ülkeler diğer ülkelerin iç işlerine karıştırıyorlar. Hiç bir bölgeye ateş düşsün istemeyiz. Eğer ateş düşer bu bizim gönlümüze düşmüş olur. Kardeş İran halkının bu oyunlara karşı dik duracağını biliyoruz. İran'ın huzurunu bozmak için dışarıdan müdahale edilmesini doğru bulmayız ve asla tavsif etmeyiz. Türkiye kendi hukukunu koruduğu gibi komşusunun da hukukunun korunmasından yanadır.

"CAN VERDİLER BAYRAĞI İNDİRMEDİLER"

Bu millet 15 Temmuz'da meydanlara indi ve canlarını siper ettiler. Can verdiler bayrağı indirmediler ezanları dindirmediler. Bu vesile ile 15 Temmuz'da hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

"KILIÇDAROĞLU'NUN SÖYLEMLERİ FETÖ AĞZIDIR"

Artık hedef 2019. 14 ay sonra belediye seçimleri var Kırşehir. 2019'da yeni bir destan yazmaya var mısınız? Kırşehir başından beri AK Parti'ye desteğini hiç bırakmadı. En son hak oylamasında yüzde 53 civarından desteklediniz. Kılıçdaroğlu'na bakarsan darbeye direnen vatandaşlarımıza koruma getirmeyin diyor. Bu darbeci bir zihniyet demektir. Bu darbe ve darbecileri desteklemek demektir. Bu FETÖ ağzıdır.  Kafası çok karışık Kılıçdaroğlu biraz dinlensin. Ömer Halisdemir'in mücadelesini inkâr etmektir. Kemal Bey bırak bu darbe seviciliğini. Sen koltukta oturup rahat rahat darbeyi seyrederken bu millet canı pahasına mücadele verdi. Bu ülkeyi böldürmedik böldürtmeyiz bu böyle biline. 

"2019'DA DESTAN YAZMAYA VAR MISINIZ?"

2019 yeni destanlar yazmaya var mısınız? Gençler hazır mısınız? Ana kademe hazır mısınız? Maşallah Kırşehir hazır. Çoşkunuzu muhabbetiniz selamlıyorum. Bizi kardeş yapan Mevla'ya şükürler olsun. Sağolun var olun kardeşlerim.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar