Başbakan Binali Yıldırım: 2018 Buğday alım fiyatı 1050 TL oldu

Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan'da Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasında çiftçileri ilgilendiren bilgileri de açıkladı. Peki 2018 buğday alım fiyatı ne oldu?

Başbakan Binali Yıldırım: 2018 Buğday alım fiyatı 1050 TL oldu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
12 Mayıs 2018 Cumartesi 16:25

2018 buğday alım fiyatı ne oldu?

Buğday alım fiyatını açıklayan Binali Yıldırım, "Geçen sene ton başına 940 lira olan fiyat bu sene 1050 liraya çıktı" dedi.


Başbakan Binali Yıldırım ton başına 940 lira olan buğday alım fiyatını yüzde 12 artışla 1050 liraya yükselttiklerini söyledi.

"ERZURUM VE ERZİNCAN ŞEKER FABRİKALARINI BİRLEŞTİRDİK"

Turna Çayırı Barajı'nın bu sene tamamlanacağının müjdesini veren Yıldırım, Ballı Barajı'nı yapıldığında gövde yüksekliğini 91 metreye çıkaracaklarını, böylece pahalı sulamanın sona ereceğini, normal sulamaya geçileceğini açıkladı. 

Erzincan Şeker Fabrikası üzerine kafaları karıştıranlar olduğuna işaret eden Yıldırım, "Erzincan Şeker Fabrikası ile Erzurum Şeker Fabrikasını birleştirdik. İkisi beraber çok daha fazla kapasiteyle çalışacak. Kardeşlerimize, çok daha iş aş kapısı olacak. Orada 6 ay çalışan kardeşlerimizin de 10 ay çalışması için karar verdik, onu da onayladım. Hayırlı, uğurlu olsun." ifadelerini kullandı. 

Yapılan eserlerin Erzincan'a hayırlı olması temennisinde bulunan Yıldırım, emeği geçenlere teşekkür etti. Başbakan Binali Yıldırım, Hacı Ali Akın'ın yaptırdığı bir okulun açılışını gerçekleştireceklerini bildirdi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar