Binali Yıldırım: Öğrenim kredisi 470 TL olacak

Fırat Üniversitesi'nin Akademik Yıl Açılışında konuşan Başbakan Binali Yıldırım: 2018 yılında öğrenim kredisi 470 TL olacak. dedi.

Binali Yıldırım: Öğrenim kredisi 470 TL olacak
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
21 Ekim 2017 Cumartesi 13:08

Başbakan Binali Yıldırım'ın Elazığ konuşmasının satır başlıkları;

Türkiye’yi son 15 yılda nereden nereye getirdiğimizi anlama için sadece üniversitelerimize bakama bile yeterlidir. Gelecek, hedeflerine cevap verecek ufku açık, bilgili, yetişen, gençlerimizin çabalarıyla olacak. Gençler önünüzde birkaç yıl var ondan sonra bu yılları hiçbir zaman bulamazsınız. Mezun olduktan sonra bu ortamı çok özleyeceksiniz.

Bu yılları değerlendirin. Dil işini halletmeniz için bu yıllar çok önemlidir. Dünya artık küresel bir köy haline geldi. Zaman paranın önüne geçmiştir. Parayı kaybedince tekrar bulursunuz ama zamanı tekrar bulamazsınız. Zamanı en iyi şekilde kullanmanız gerekir. Üniversiteler sadece eğitim ve öğretim aldığımız yerler değil. Türkiye’deki değişimi görmek için son 15 yıla bakın. Biz değişime karşı değiliz daha iyi yapacak arsa buyursun gelsin. Ülkemizi hem içerde hem dışarda itibarını yükseltmek için çalıştık. Yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz. Etrafımızda bir şer çemberi oluşturulamaya gayet ediyorlar. Bu oyunun 100 yıllık geçmişi var.15 Temmuz’da herkese Türk milletinin nasıl bir millet olduğun gösterdik. Yarınımız bugünde çok daha güçlü olacak.

"Bu sene öğrenim kredisi 470 TL oldu"

Fakülte sayısı 15 yılda 3’e katlandı. Her ile üniversiteler kurduk. Doğu’da ne varsa Batı’da da o var. Hizmet standartları yükseldi. Koğuş sistemiz vardı. Şimdi ise otel odaları gibi 3 kişini kaldığı yerler var. 2018 yılında öğrenim kredisi 470 TL olacak. Avrupa’da son 15 yılsa üç tane ülkeyi geride bıraktık satın alam paradisine göre. Avrupa’nın beşinci ülkesi konumuna geldik.

"IKBY, kendi halkınıza karşı yanlış yapıyorsunuz dedik"

IKBY bir referandum kararı aldı. Kendi halkınız karşı yanlış yapıyorsunuz dedik. Bu kararların sonuçlarında halkınız da zarar görecek. Dinlemediler ve başladıkları yere geri geldiler. Buradaki dış aktörler ülkemin güney sınırları boyunda hem Irak’ta hem Suriye’de yeni bir yapay devle hevesi içine girmişlerdir. Bu aziz millet buradaki şer ittifakına asla müsaade etmeyecektir. Sınırın o tarafı ve bu tarafı arasında bir fark yok. Bir çizgi sadece. Bu Türkiye’nin milli güvenlik meselesi olmaya devam edecektir. Buradaki olacak her türlü olumsuzluğun yükünü biz karşılıyoruz. Tarih boyunca etnik kimliği ön plana çıkarmadık.  Bizi birleştiren inancımız var. Kimliğimizi biz seçmiyoruz. Bize bahşedilen özelliğimizi ayrıştırmak için değil birleştirmek için kullanmalıyız.

"Dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz"

Bizim enerjimizi azaltan şer yapılanmalarına karşı daha tedbirli olmamız lazım.  Hangi yöne giderse gitsin bu topraklardan geçmek zorundadır.

Dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. Kıskançlık başlıyor sonra. Hem engellerle mücadele ettik hem de ülkemizin kalkışması için çalıştık. Üniversite giriş sınavlarında bir değişikliğe gidiliyor. Sınav aynı günde yapılacak. YKS adı altında. Sabah ve öğle oturumu olacak. Liselerimiz mezun etiği öğrenci sayısı ile üniversitelerimiz mezun ettiği öğrenci sayısı aynı. Yapmanız gereken hangi alana gideceğine önceden karar verip öyle sınava girmek. TEOG sınavında değiştiriyoruz. Değişim daha iyisini getiriyorsa değişim lazım. Vatandaşlarımız rahat olsun. Daha iyi bir değişme olacak. Geleceğe rahat hazırlanacakları bir değişme olacak.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar