Bardo nedir, bardo yenir mi, hinny eti, bardo eti nedir?

Bardo nedir, bardo yenir mi, bardo eti nedir? sorusu haberlerde at, domuz, eşek etiyle ilgili açıklamalardan sonra tartışılmaya başladı.

Bardo nedir, bardo yenir mi, hinny eti, bardo eti nedir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
9 Şubat 2019 Cumartesi 23:28

Bardo nedir, bardo yenir mi, bardo eti nedir? sorusunun cevabı bu haberimizde sizlerle!

Bardo dişi çakaldır. Aygır ile dişi eşek çiftleşmesinden üretilen her yaştaki hayvan olarak kastedilir.

BARDO NEREDE YETİŞİR?

ABD'de hinny olarak adlandırılan bardo damızlık erkek at olarak da bilinir. Fransa'da ise Bardeau olarak bilinir.

Yumurta oluşturabilen bu hayvanlar genellikle yavruda doğurabilmektedir.  Dişi çakalAygır ile dişi eşek çiftleşmesinden üretilen her yaştaki hayvan Tek parmaklılar (Perissodactyla) takımının, atgiller (Equidae) familyasından, aygır ve dişi erkeğin çiftleşmesinden meydana gelen, erkekleri kısır, bacaklarına oranla iri vücutlu olup kuyruğu çalı gibi olan bir melez.

HİNNY NEDİR?

Bir hinny bir erkek at, bir aygır ve bir dişi eşek, bir jenny olan yavru bir yerli at melezidir. Bir erkek eşeğin, bir krikonun ve bir dişi atın, bir kısrakın ürünü olan daha yaygın katırın karşılıklı çaprazıdır.

HİNNY VE BARDO ETİ NEDİR?

Katır, dişi atın (kısrak) ve erkek eşeğin (aygır) çiftleşmesiyle meydana gelen kısır tek toynalı atın ve eşeğin melezine denilir. Daha az görülen, erkek at ile dişi eşek çiftleşirse bardo ya da ester denen at görünümünde ama eşek iriliğinde bir melez hayvan meydana gelir. Bardo attan çok katıra benzer ama eşeğin bütün özelliklerini taşır. Bardo katırdan daha az dayanıklı olduğu için az yetiştirilir. Katırlar kısır hayvandır. Ama tıpta bazı ilginç gelişmeler olabiliyor. Dünya’da yaklaşık 60 katırın doğum yaptığı tespit edildi.

Bardo’nun annesi hangi hayvandır? 

Bardonun annesi eşektir. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar