Bakandan Türkiye Kart açıklaması! Türkiye Kart nedir, ne işe yarar?

Türkiye Kart nedir? Tüm yurtta kullanılabilecek Türkiye Kart ne işe yarar? Nereden alınacak? Türkiye Kart sadece kredi kartı mı? Uygulama ne zaman başlayacak?

Bakandan Türkiye Kart açıklaması! Türkiye Kart nedir, ne işe yarar?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
13 Aralık 2017 Çarşamba 11:02

Türkiye Kart nedir, ne işe yarar, hangi alanlarda kullanılır? Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yeni bir sisteme geçileceğini, Türkiye Kart çalışmalarına başlandığını duyurdu. Bakan Arslan, 2018’de yeni bir kart uygulamasına geçmeyi planladıklarını belirtti ve kartın adının “Türkiye Kart” olacağını duyurdu. Peki Türkiye Kart nedir? Türkiye kart ne işe yarar? Sadece kredi kartı mı yoksa başka alanlarda da geçerliliği var mı? Türkiye Kart uygulaması ne zaman başlayacak, nerelerden temin edilebilecek?

TÜRKİYE KART NEDİR?

Hürriyet’ten Hacer Boyacıoğlu'nun sorularını yanıtlayan Arslan, 'Türkiye Kart' isminde yeni bir kart uygulaması üzerinde çalışıldığını duyurdu. Buna göre, Türkiye Kart, kredi kartının sahip olduğu tüm özelliklere sahip olacak. Ancak sadece kredi kartıyla sınırlı olmayacak. Zira Türkiye Kart ulaşım kartı olarak da kullanılabilecek. Yani, tüm illerdeki toplu ulaşım araçlarında geçerli olan bir kart olacak.

Bakan Arslan'ın yeni sisteme dair açıklaması tam olarak şöyle:

“Kredi kartıyla yapabildiğiniz her şeyi yapabileceksiniz. Bununla sınırlı değil, İstanbul başta olmak üzere tüm belediyelerle anlaşmalar yapıyoruz. Otobüsünden, metrosuna her yerde geçecek. İl değiştirdiğinizde ayrı bir kart almanız gerekmeyecek. Milli parklarda, müzelerde, uçaklarda her yerde geçecek” dedi.

TÜRKİYE KART NEREDEN ALINIR?

Peki Türkiye Kart nerelerden temin edilecek? Kullanım koluşu var mı? Bakan Arslan, Türkiye Kart'ın PTT'lerden temin edileceğini duyurdu. Türkiye Kart, PTT’nin 4 bin 600 noktası üzerinden temin edilebilecek. Öte yandan, kartı tüm vatandaşlar kullanabilir. Bu konuda belli bir kriter yok.

Son olarak, amaçlarının tek bir kartla her türlü finansal işlemi yapmak olduğunu belirten Arslan, “Dünyada örnekleri çok az. Birçok ülkeye bunu ihraç da edebiliriz” açıklamasında bulundu. Uygulamaya ne zaman geçileceğine dair ise net bir tarih vermedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar