Bakan Soylu: Suruç'taki olayın sebebi Muharrem İnce'dir

Suruç'ta yaşanan olay hakkında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Burada açık ve net söylüyorum. Şanlıurfa'daki, Suruç'taki olayın sebebi ve müsebbibi Muharrem İnce'dir. Çok nettir. " dedi.

Bakan Soylu: Suruç'taki olayın sebebi Muharrem İnce'dir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:53
16 Haziran 2018 Cumartesi 15:09

Suruç'ta yaşanan olay hakkında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman  Soylu, muhalefetin yaşananlardaki tutumunu eleştirerek, "Burada açık ve net söylüyorum. Şanlıurfa'daki, Suruç'taki olayın sebebi ve müsebbibi Muharrem İnce'dir. Çok nettir. Bunlara bu şımarıklığı veren, bunları siyasetin özünden ayırıp şiddete doğru yönelten anlayışın kendisi Muharrem İnce'dir. Hiç kimse kusura bakmasın. Dün başka bir olaya daha tanıklık ettim. Havalimanında CHP'nin yetkililerini gördüm. Olayı araştırmaya gelmişler. Kimin adına? HDP'nin adına olayı araştırmaya gelmişler. PKK'nın adına olayı araştırmaya gelmişler. Yazıklar olsun." değerlendirmesini yaptı

"Toprağın altına giren her kardeşimizin hesabını AK Parti iktidarından soracağız"

Olayın başka bir boyutu daha olduğunu aktaran Soylu, "Söz konusu olaydan 3-4 gün önce 6. sıradaki milletvekili adayı en son birkaç kez daha bunu söylüyor. Meclis'te milletvekilimizin Osman Baydemir'le tartışmasını da sebep göstererek 'Biz bunun hesabını sana soracağız.' diye açık açık meydanlarda bunu defalarca ifade ediyor. Eş başkanları Pervin Buldan 'Toprağın altına giren her kardeşimizin hesabını AK Parti iktidarından soracağız.' diyor. Bu kadar nefret dili oluşmuş bir siyaset. Bu kadar alçak bir sözde siyaset. PKK'nın tamamen uşağı olmuş bir siyasetin demokrasiyle ve siyasetle hiçbir ilgili yoktur." diye konuştu. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar