Bakan Özhaseki: İstanbul dünyadaki en riskli 10 vilayetten biri olarak gözüküyor

Hakan Çelik'in sunumuyla CNN Türk ekranlarında yayınlanan 'Hafta Sonu' programına Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki konuk oldu.

Bakan Özhaseki: İstanbul dünyadaki en riskli 10 vilayetten biri olarak gözüküyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:53
10 Haziran 2018 Pazar 10:45

İstanbul'da olası yıkıcı depremlerden hakkında uyarılardan bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bu ülkenin bin bir türlü güzelliği var. En eski kavim şehirler bizde. Cennet gibi bir vatana sahibiz bununla iftiharr ediyoruz. Bunun bazı dezavantajları da var. Birinci dezavantajlık konusu deprem. Ülkenin alt tarafı çok hareketli. Bu yıllardır böyle. Şu an bile Türkiye’nin her yerinde deprem olmaya devam ediyor. Depremlerden sonra ağlıyoruz ama çabuk unutuyoruz. Ülkede neredeyse 2 yılda bir yıkıcı depremler oluyor.  1950’den sonraki şehirleşmede zemine çok dikkat etmemişiz. Şu an bile depreme çok hazırlık değiliz. Depremin ne zaman geleceğini Allah bilir. Kuzey Anadolu fay hattı diye tarif edilen fay hattı İstanbul’un kapısına dayanmış durumda." açıklamasında bulundu.

 

Bakan Özhaseki, "13 tane imar affı var. Böyle olunca her birisi tetiklemiş bu işi. 26 milyon 358 bin bağımsız birim var Türkiye’de. Bundan sonra olmamasının yolu birincisi cezai tedbir. Eski göçler de kalmadı. İmarda da ev yapılacak o kadar konut alanı var ki, açıldı. Müthiş bir ihtiyaç da yok. Keyfiyet devam ederse hapis cezası da var. En son Yargıtay bir karar verdi. Diyor ki, vatandaşın biri ceza almış ertelenmesini istiyor. Yargıtay diyor ki, bunu senin düzeltme imkanın vardı yapmadın, sana süre verildi yine yapmadın, senin cezan ertelenemez. Bunu biz belediyelere gönderiyoruz. Bir yıldan beş yıla kadar bu işi, imar kirliliği oluşturanlara ceza var bundan sonra." vurgusunu yaptı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar